29 d’octubre de 2020 29/10/20

Compromís per Moncofa es reuneix amb Ignasi Garcia, el nou portaveu de la coalició a la corporació provincial

Compromís per Moncofa es reuneix amb Ignasi Garcia, el nou portaveu de la coalició a la corporació provincial - (foto 1)

  Un dia després del ple d’organització del nou govern provincial s’ha produït la primera reunió de treball en la Diputació de Castelló entre el diputat provincial de Compromís Ignasi García i membres de l’executiva local de Compromís per Moncofa amb la presència de la seua portaveu local Vero Navarro, el portaveu municipal i regidor Raül Borràs i la secretària de sectorials Patri Delegido.

  Esta reunió s’ha gestat a petició del col·lectiu local de Compromís per Moncofa i en paraules de la seua portaveu Vero Navarro “hem de començar a instaurar una comunicació fluïda amb la resta d’institucions, treballar conjuntament i buscar espais comuns de participació per tal de coordinar les accions en benefici dels nostres veïns i veïnes”.

  Tanmateix, a la reunió de treball s’han tractat temes que afecten directament a Moncofa, i també a molts altres pobles de la província, com són el tractament contra els mosquits i els Pla 135. En aquest sentit, el regidor de Compromís a Moncofa, Raül Borràs ha assenyalat que “la lluita contra les plagues de mosquits ha de ser coordinada amb les tres administracions i per això hem vingut el primer dia desprès d’organitzar-se la Diputació. No podem deixar, com pretén l’alcalde de Moncofa, que açò siga una batalla política. Hem de sumar els esforços i treballar pel bé de la gent. A dia de hui encara falten signar almenys 17 ajuntaments per poder iniciar la licitació del contracte del famós milió d’euros que va proposar el PP abans de les eleccions, però es va deixar tota la faena sense fer i ara la tramitació està encara molt endarrerida. El pròxim pas, en la nostra opinió, ha de ser una reunió amb el Consell, la Diputació i els representants locals per crear protocols d’actuació comuns i efectius.”

  De la mateixa manera, en aquesta primera presa de contacte, els membres de l’executiva local de Moncofa han posat damunt la taula la necessitat d’aconseguir subvencions per a poder pal·liar el greu problema en la xarxa de clavegueram que pateix el municipi. Així doncs, han demanat la mediació dels diputats valencianistes per a aconseguir una reunió amb els responsables de l’EPSAR i poder superar els problemes tècnics que han impedit fins ara poder optar a les ajudes de l’empresa pública. En paraules de Raül Borràs “des de l’Ajuntament de Moncofa, tots els partits polítics estem d’acord en invertir els recursos propis per anar solucionant el greu problema del clavegueram, però sense l’ajuda de la resta d’administracions serà quasi impossible posar solució a causa de la gran magnitud del problema.”

  Finalment, tant la portaveu local de Compromís a Moncofa, Vero Navarro, com el diputat provincial de la coalició, Ignasi Garcia, han valorat molt positivament aquest primer encontre. “Hem vist en el nostre diputat moltes ganes de treballar i de fer bé les coses. Crec que estem en el bon camí” ha assegurat la portaveu local.

  Pujar