18 de setembre de 2020 18/9/20

Compromís: “Moncofa es quedarà sense poder gastar-hi més de 2 milions d’euros del pressupost”

  En el ple ordinari celebrat a l’Ajuntament de Moncofa el passat dijous s’ha aprovat, amb els únics vots de l’equip de govern del PP, la no disponibilitat de crèdit per un total de 2.191.762 € en compliment del Pla Econòmic Financer aprovat mesos enrere. Açò implica més d’un 20% del pressupost municipal del consistori moncofí.

  Aquesta declaració afecta a unes 70 partides econòmiques incloses dins del pressupost que no podran ser gastades, almenys, fins el 31 de desembre de 2019. Es tracta d’una retallada que afecta a partides de pràcticament totes les regidories com són Educació, Igualtat, Sanitat, Cultura, Urbanisme, Turisme, Comerç, etc.

  Com era d’esperar, les crítiques contra l’aprovació d’aquesta proposta d’alcaldia s’han produït des dels partits de l’oposició. En este sentit, el regidor de Compromís, Raül Borràs ha estat molt crític davant les múltiples accions que es deixaran de realitzar al municipi assenyalant que “estem pagant per un costat els abusos urbanístics de l’època del PSOE, però per l’altre costat també la mala gestió actual del govern del PP on la seua pujada de sous, l’augment del contracte de socorrisme o el rebut de l’aigua dessalada entre molts d’altres han produït que les limitacions del PEF hagen estat tan greus afectant a ,és d’un 20% del pressupost real de l’Ajuntament de Moncofa.

  A més, el portaveu valencianista assegurava que “diverses de les partides escollides per l’equip de govern per a declarar-les no disponibles han estat basades sota criteris polítics, com ha confirmat l’interventor municipal al ple.” Borràs afegia que “hem intentat esmenar la proposta inicial per a ``salvar de la crema´´ partides aprovades referides al Pla d’Igualtat, la violència de gènere o el manteniment del col·legi, però el PP ha passat el rodet de la majoria absoluta rebutjant-les”.

  Per altra banda, van ser aprovades dues mocions presentades conjuntament pels Grups Municipals de Compromís i de Podem sobre l’emergència climàtica i sobre la igualtat efectiva entre dones i homes. En paraules de Raül Borràs, “des de Compromís ens sentim satisfets especialment d’haver pogut aprovar la moció feminista realitzada conjuntament amb l’associació de dones de Moncofa “Colombine”. El poder convèncer durant el ple al Grup Popular perquè canviara d’opinió i aprovara també esta moció amb una mínima esmena conjunta ha estat un premi per a totes les persones que estem treballant per a tirar endavant unes polítiques d’igualtat tan necessàries actualment”.

  Pujar