24 d’octubre de 2020 24/10/20

Compromís: "L’oposició vota en contra de la pujada d’impostos en Moncofa"

Compromís: "L’oposició vota en contra de la pujada d’impostos en Moncofa" - (foto 1)

  Al passat ple ordinari d’octubre, l’equip de govern del PP va proposar la pujada de l’IBI i de l’impost de circulació dels cotxes i camions per un import total de 400.000 euros. La proposta d’alcaldia va ser aprovada sols amb els vots del Partit Popular i amb tots els partits de l’oposició en contra de la mesura.

  Des de Compromís per Moncofa, el seu portaveu municipal Raül Borràs argumentava el vot en contra de la coalició valencianista afirmant que “aquesta pujada d’impostos respon a una nefasta planificació econòmica del Partit Popular. Estan ja cinc anys en el govern i pareix que s’han trobat ara els problemes en un calaix.” Borràs acusa els populars de dur una gestió irresponsable perquè “ja eren coneixedors dels greus problemes que tenim a Moncofa i malgrat això no han aprofitat els 4 anys anteriors per avançar de manera decidida en la solució dels problemes que ens afecten a tots i han preferit beneficiar sobretot els que més tenen.”

  De la mateixa manera, Borràs ha criticat que en la pujada de l’impost de circulació “l’augment siga major en proporció en els cotxes de menor potència amb una pujada del 27% i del 17% mentre que als de major potència sols siga d’un 8%. Això evidència a qui beneficia sempre el PP en les seues polítiques impositives.”

  Tanmateix, des de Compromís, el seu regidor Borràs assenyala que “l’equip de govern ha intentat manipular l’opinió pública als titulars en la premsa, ja que ni un sol euro d’esta pujada de l’impost de l’IBI d’urbana i de l’impost de circulació anirà destinat a l’empastre del Belcaire Sud. Necessiten els 400.000 euros per a fer front al nefast conveni transitori de la dessaladora, per a pagar la manca de licitacions de contractes o un contracte de socorrisme mal gestionat i, sobretot, per a pagar-se la pujada de sous que ens costarà a tots els veïns i veïnes més 320.000€ en esta legislatura. Un augment de sous, al màxim que els permet la llei en alguns casos, en una situació econòmica de gran dificultat posa de manifest altra volta la mala previsió econòmica del Partit Popular a Moncofa.”

  Finalment, Borràs assenyala que “Compromís confrontarà sempre les afirmacions del PP, ja que intenten habitualment fer de la seua opinió esbiaixada una versió oficial per a manipular l’opinió del poble i això no es pot permetre.”

  Pujar