21 de setembre de 2020 21/9/20

Compromís demana que es destinen els 2 milions de romanent de tresoreria a amortitzar deute

  Estalvi, control de la despesa i eficiència. Aquestes són els tres objectius que han portat a Compromís per Moncofa a demanar aquest dijous a l'equip de govern que els dos milions d'euros de romanent de tresoreria es destinen a amortitzar el deute de l'Ajuntament.

  Segons Joan Baptista Vilar, portaveu de la coalició, "es tracta d'una mesura que considerem molt positiva per al municipi i que no podem deixar passar per la manca de coherència i l'ambició del Partit Popular".

  Per Vilar, els números justifiquen aquesta petició: "si s'amortitzen dos milions s'obté un estalvi de 330.000 euros, quantitat que es podrà destinar a augmentar la capacitat de despesa en el pressupost de 2017. Al mateix temps, gràcies a aquesta operació econòmica el Ajuntament s'estalvia haver de pagar gairebé 73.000 euros d'interessos ".

  El regidor de Compromís ha aclarit que va ser per aquest motiu pel qual el seu partit no va a aprovar aquesta nit la modificació la modificació de crèdit que planteja el PP.

  Segons Vilar, l'alcalde, Wenceslao Alós, està actuant "amb la mateixa incoherència que anteriors responsables municipals, utilitzant la política de 'pa i circ' que no ha porta més que ruïna per al poble".

  Davant d'això, Compromís es manté ferm en la seva postura del control de la despesa per poder fer front als futurs compromisos econòmics que tindrà Moncofa causa de la mala projecció urbanística que es va fer en etapes anteriors, segons Vilar. "Alós ja no recorda el que deia fa uns mesos, ni recorda els més de 30 milions d'euros que reclamen a Moncofa per via judicial. No vol saber res de les demandes de responsabilitat patrimonial però els que paguen les conseqüències de tot això són els veïns ".

   

  Pujar