30 d’octubre de 2020 30/10/20

El Ajuntament de Moncofa presentarà Torre por el mar prendida el pròxim 26 juliol

El Ajuntament de Moncofa presentarà Torre por el mar prendida el pròxim 26 juliol - (foto 1)
  • Es tracta d’un llibre de poesia de Julio G. Caparrós il·lustrat per Gabriela Alemany

El pròxim divendres 26 de juliol l’Ajuntament de Moncofa presentarà el llibre del poeta Julio G. Caparrós, Torre por el mar prendida, il·lustrat amb l´obra de Gabriela Alemany. Aprofitant la presentació del llibre, tindrà lloc la inauguració de l’exposició d’esta artista local a les 20.00 h en la Sala d´exposicions Maria Sorolla, en el primer pis de l’Oficina de Turisme.

El llibre és un poemari titulat Torre por el mar prendida, amb il·lustracions de Gabriela Alemany, entorn a les poderoses impressions de la Torre Biniesma i el Belcaire.

El poeta i la pintora s´han unit, com sols pot fer-ho l´amistat entre dos sensibilitats, per a tornar una xicoteta part del que Moncofa els ha donat. En el llibre i en l´exposició  que s´inaugura este 26 de juliol, Gabriela Alemany i Julio García Caparrós reuneixen els símbols, les imatges i els records d´una vida bolcada a la mar i a la dolçor dels seus dies.

Els dos artistes fan seus els paisatges i la gent, llegint la realitat quotidiana per a donar a conèixer la seua bellesa essencial. Tot el conjunt transmet un romanticisme ple de quietud i una suau melancolia.

Segons paraules de la regidora de Cultura, Ana Gracia: “Des de l´Ajuntament de Moncofa hem donat un pas més enllà en el suport al món cultural, amb l´edició d´este llibre.” L’alcalde, Wences Alós, també vol “agrair a la pintora local i al poeta la seua col·laboració per poder portar a terme esta magnífica fusió entre l´art i la literatura”.

Pujar