Castellano

Paco López Loras presenta una sèrie de mesures per a millorar el funcionament de l'Ajuntament de Montcada

Paco López Loras presenta una sèrie de mesures per a millorar el funcionament de l'Ajuntament de Montcada
  • Paco Loras: “Un poble no pot funcionar si la principal eina de la qual disposa, el seu Ajuntament, no està ben organitzada”

Paco López Loras presenta una sèrie de mesures per a transformar Montcada aquest 28 de maig. Per a això, el candidat a l'alcaldia per Unides Podem-Esquerra Unida proposa idees que milloraran el funcionament de l'Ajuntament, però també la qualitat del treball dels propis empleats públics. “Actualment hi ha serveis que estan saturats per la falta de personal, la qual cosa repercuteix negativament en l'atenció que es presta a la ciutadania”, assegura Loras.

Per ara, el consistori de la localitat no brinda la possibilitat d'acudir a les vesprades a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà. “Volem ampliar l'horari d'atenció al públic per a atorgar més possibilitats a la ciutadania que, en moltes ocasions, no tenen l'oportunitat de realitzar els seus tràmits als matins”, manifesta el candidat. Així mateix, també proposa eliminar el requisit de cita prèvia per a ser atés, de manera que la ciutadania podrà acudir a l'Ajuntament directament quan tinga una urgència administrativa sense necessitat d'esperar diversos dies.

Una altra de les mesures per a millorar les prestacions i serveis del municipi serà facilitar des de l'Ajuntament l'accés dels ciutadans de Montcada a les sol·licituds d'ajudes i subvencions públiques —Ingrés Mínim Vital, bo social elèctric i tèrmic, ajudes a la dependència, etc.—, de manera que puga pal·liar els efectes de la bretxa digital en les persones més majors i en els col·lectius més vulnerables enfront de la digitalització. “No sols s'ajudarà a tramitar aquestes ajudes, sinó que també s'estudiarà la situació particular del ciutadà perquè sàpia si té dret a alguna prestació”, expressa Loras.

Al llarg de la legislatura, la intenció de la formació és remunicipalitzar aquells serveis públics que en els últims anys han sigut privatitzats. “Amb això, podrem garantir una millor prestació dels nostres serveis, reduirem costos i generarem llocs de treball de qualitat”, sentència el candidat. En matèria de transparència, Loras també proposa que els habitants de la localitat puguen participar de manera efectiva en les sessions del Ple de l'Ajuntament amb la finalitat d'estrényer la relació entre les institucions i la ciutadania.

Pujar