Castellano

Cs Moncada sol·licita abaratir les factures de la llum i el gas

Cs Moncada sol·licita abaratir les factures de la llum i el gas
  • Pérez: “Demanem a l'Ajuntament que inste el Govern a eliminar la doble imposició en aquests subministraments i a aplicar un IVA reduït durant la pandèmia”

Ciutadans (Cs) Moncada ha registrat una moció per a “abaratir les factures de la llum i el gas”, ha destacat el regidor de la formació taronja, José Pérez. 

L'edil ha explicat que “Cs sol·licita que l'Ajuntament inste el Govern, a través del Consell, a rebaixar els impostos en aquests subministraments”. D'una banda, ha detallat, “demanem eliminar la doble imposició en aquestes factures”. Per una altra, ha concretat, “sol·licitem un tipus d'IVA reduït (10%) per a les factures de la llum i del gas natural, com a mínim, mentre dure la situació d'excepcionalitat derivada de la pandèmia de la covid-19”. 

Segons Pérez, “això rebaixaria enormement els preus de l'electricitat a les famílies i empreses moncadins, faria més competitiva la nostra economia, i situaria els costos en línia d'altres països europeus”. 

A més, ha subratllat que “entre altres mesures, Cs reclama ajudes econòmiques directes a consumidors i famílies vulnerables per a finançar els costos dels subministraments bàsics”. 

“Esperem el suport de la resta de grups per a aprovar aquesta iniciativa perquè és necessari que s'adopten les mesures oportunes per a reduir l'enorme impacte de la pujada del preu de l'electricitat en les famílies i els consumidors vulnerables”, ha declarat l'edil de Cs. 

En la mateixa línia, ha advertit, “no oblidem que aquest increment es produeix en plena onada de fred, amb quarantenes sanitàries, amb un toc de queda que obliga a romandre moltes hores en les llars i en una greu crisi econòmica per als autònoms i pimes”.

Pujar