Castellano

L'Ajuntament de Montcada recupera més de 32.000 euros per als consumidors

L'Ajuntament de Montcada recupera més de 32.000 euros per als consumidors
  • El vicealcalde i regidor de l’OMIC, Álvaro Gonzalvo, destaca que aquesta xifra suposa un increment del 10% respecte a l'any anterior

Des de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Montcada s'han fet públiques les dades de les consultes realitzades durant el passat any. Com indica el vicealcalde i regidor d’OMIC, Álvaro Gonzalvo, les xifres “són positives per als consumidors, ja que s'han augmentat les recuperacions econòmiques en un 10%”. En concret, la valoració econòmica de les reclamacions resoltes positivament és de 32.350,99 euros, una quantitat que, com assenyala Gonzalvo, "repercutirà en les butxaques del nostre veïnat”. A més, el 83% de les reclamacions tramitades han sigut resoltes a favor dels consumidors.

En total, durant el 2023 es van atendre més de 900 consultes, un 56% de les quals de forma presencial. En aquest sentit, Gonzalvo recorda que es manté el servei d'atenció amb cita prèvia, però que no és obligatòria, pel que "sempre s'atén a les persones que acudeixen a l’oficina”. Per altra banda, 339 consultes van ser ateses telefònicament i 66 mitjançant correu electrònic.

Pel que fa als sectors amb major nombre de reclamacions, destaca la telefonia degut a incompliments de condicions contractuals i a publicitat enganyosa, una tendència habitual durant l'última dècada. Altres sectors que destaquen des del consistori són els subministraments elèctrics i la banca.

Gonzalvo valora “la gran feina que es realitza des de l’OMIC per defensar els drets de les persones consumidores" i afirma que una bona prova d'aquesta feina són les dades positives obtingudes durant l'any passat. A més, anima a la ciutadania a fer ús del serveis que es proporcionen des de la regidoria, perquè "garantir els drets de la ciutadania de Montcada és una prioritat”.

Pujar