Castellano

Mor la huitena víctima de l'incendi en una residència d'ancians de Moncada

Mor la huitena víctima de l'incendi en una residència d'ancians de Moncada
  • La conselleria de Sanitat ha confirmat que encara segueixen ingressats en planta sis ferits més

Ja són huit les víctimes mortals que han perdut la vida en l'incendi que va tindre lloc el passat 18 de gener en una residència d'ancians de Moncada. Així ho ha confirmat la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Així mateix, les mateixes fonts han comunicat que sis persones segueixen ingressada en planta a conseqüència de l'incendi que es va originar en una regleta a causa d'una anomalia elèctrica, segons van confirmar des de la Guàrdia Civil després de la inspecció tècnic-ocular que ha realitzat l'Equip de Policia Judicial, Especialista en Incendis de la Zona de la Comunitat Valenciana.

El foc es va iniciar el passat 18 de gener poc abans de la mitjanit a causa d'una fallada elèctrica en una regleta i es va estendre ràpidament per l'ala de persones dependents, la qual cosa va dificultar la seua evacuació. Quan els equips de el Consorci de Bombers de València van arribar a l'edifici, al carrer Major de la localitat, l'incendi ja estava totalment desenvolupat. En el moment hi havia 81 residents en el centre.

Els efectius de bombers van poder rescatar de l'interior de les instal·lacions a uns vint-i-cinc residents i l'incendi va ser extingit a les 00.40 hores de la matinada. Els serveis mèdics van confirmar la defunció en el lloc de cinc persones, tres homes de 67, 79 i 85 anys i dues dones de 78 i 95 anys. Altres dèsset persones van resultar ferides amb cremades i intoxicació per fum i, d'elles, quinze van ser evacuades a diferents centres hospitalaris, de les quals dos han mort al llarg de la setmana.

 

Pujar