17 d’octubre de 2019 17/10/19

Guanyem proposa canvis per unes festes més igualitàries i participatives

Guanyem proposa canvis per unes festes més igualitàries i participatives - (foto 1)
MÉS FOTOS
Guanyem proposa canvis per unes festes més igualitàries i participatives - (foto 2)

Davant l’anunci en la web municipal del ban el que “queden invitades totes aquelles senyoretes empadronades a Moncada a formar part de la Cort d´honor o ser candidata a Regina de les pròximes festes”, Guanyem considera l'anunci ‘d'anacrònic i discriminatori ja que deixa fora a una gran part de la població que podria participar i ser representant de la festes però no ho pot fer per raons de gènere i sexe’.

És obligació dels representants públics ser la veu de totes les persones a les quals representen a la societat que demana canvis inclusius, que reivindica la igualtat real entre dones i homes, que clama perquè es visualitze la diversitat de gènere i la identitat sexual.

Per tot això i per a avançar en unes festes mes igualitàries i participatives el portaveu de Guanyem, Manolo García, ha registrat una moció per a tractar de "urgència" en el ple amb les propostes següents:

1.- Deixar sense efecte el ban i substituir-ho per un altre que reflectisca la diversitat de gènere i la identitat sexual

1.- Convocar amb caràcter urgent “La Comissió de Festes Majors 2018” composta per totes les associacions i organitzacions inscrites en el registre municipal així com un representant de cada grup polític amb la finalitat que participen, proposen i supervisen l'organització de les pròximes festes locals de setembre.

2.- Proposar i decidir en el si de la Comissió de Festes els qui seran “l@s representants de les festes” que reflectisca la diversitat de gènere i la identitat sexual. Modificar el sistema d'elecció dels representants de les festes i buscar un sistema consensuat en la comissió.

3.- Iniciar la modificació referent a la Regina de les Festes del Reglament d'Honors i Distincions l'última modificació va ser aprovada pel ple de l'Ajuntament el 25 de juny de 2014.

 

ocultar
Guanyem proposa canvis per unes festes més igualitàries i participatives
Pujar