Castellano

CS denuncia a l'alcaldessa de Moncada davant la Junta electoral "per incomplir la llei"

CS denuncia a l'alcaldessa de Moncada davant la Junta electoral "per incomplir la llei"
  • La formació liberal considera que Orts ha incomplit la LOREG en publicar en xarxes una entrevista en la qual defensa els seus assoliments

Ciutadans (Cs) ha denunciat a alcaldessa de Moncada, Amparo Orts, davant la Junta Electoral per “l'incompliment de la Llei orgànica de Règim Electoral General (LOREG)”. “El 10 d'abril es va publicar en el compte oficial de Twitter de l'Ajuntament una entrevista de l'alcaldessa i candidata del PSPV en la qual s'incompleixen diferents articles tant de la Llei com de la Instrucció 2/2011 de 24 de març de la Junta Electoral Central”, ha explicat el candidat de CS a l'alcaldia, Jesús Gimeno.

Gimeno ha recordat que la LOREG estipula que “des de la convocatòria de les eleccions i fins a la celebració de les mateixes queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directament o indirectament, pels poders públics que continga al·lusions a les realitzacions o als assoliments obtinguts”. No obstant això, CS ha destacat en la seua denúncia que “amb la difusió d'aquest comunicat institucional clarament partidista i electoralista s'està vulnerant, l'ampli contingut de prohibicions en aquest sentit”.

Per això, el partit liberal ha sol·licitat a la Junta electoral que “procedisca a disposar el pertinent perquè els responsables de l'Ajuntament de Montcada cessen en la publicitat i publicació d'actes contraris al que s'estableix en la LOREG i en les instruccions de la Junta Electoral Central i que es procedisca a la retirada immediata de la informació del compte de Twitter municipal, amb les sancions que corresponguen previstes en la Llei”.

Pujar