26 de setembre de 2020 26/9/20

Els xiquets i xiquetes de Mislata descobreixen els "hama beads" en La Fàbrica Menuda

Els xiquets i xiquetes de Mislata descobreixen els "hama beads" en La Fàbrica Menuda - (foto 1)
  • Una vintena de participants d'entre 4 i 6 anys van deixar córrer la seua creativitat per a formar figures amb aquestes peces de colors

MÉS FOTOS
Els xiquets i xiquetes de Mislata descobreixen els "hama beads" en La Fàbrica Menuda - (foto 2)
Els xiquets i xiquetes de Mislata descobreixen els "hama beads" en La Fàbrica Menuda - (foto 3)
Els xiquets i xiquetes de Mislata descobreixen els "hama beads" en La Fàbrica Menuda - (foto 4)
Els xiquets i xiquetes de Mislata descobreixen els "hama beads" en La Fàbrica Menuda - (foto 5)

El centre sociocultural La Fàbrica va acollir el divendres a la vesprada un Taller de Hama Beads, emmarcat en la programació de la La Fàbrica Menuda, dirigit específicament als més menuts de la casa. Les hama beads són unes xicotetes peces de plàstic de diferents colors amb les quals es poden compondre diferents imatges, donant-los la forma i la grandària desitjada, a partir d'uns patrons impresos.

Una vintena de xiquets i xiquetes de Mislata d'entre 4 i 6 anys van poder deixar córrer la seua creativitat durant aquest taller, que es va realitzar amb l'objectiu d'introduir-los a les manifestacions de l'art minimalista. Es va desenvolupar de 18 a 20 hores i va estar ambientat amb música pop.

El taller va ser impartit per Crios&Roll, una empresa especialitzada en cursos per a xiquets. L'encarregada de conduir-ho va ser Susana Monteagudo, qui va explicar que l'objectiu pedagògic d'aquesta activitat és "explicar als xiquets i xiquetes què és l'art minimalista, des dels mosaics fins al puntillisme, passant pel Pop Art de Lichtenstein o l'art dels píxels".

Aquesta era la primera vegada que es feia a Mislata un taller d'aquest tipus, molt de moda en els últims temps. Entre els molts beneficis d'aquesta activitat es troba una millora de la psicomotricitat, a més de contribuir a augmentar la concentració. D'altra banda, existeixen molts tipus de hama beads, i encara que molts xiquets sí que van voler seguir un patró donat per l'educadora uns altres van preferir usar la seua imaginació. Siga com fora, les hama beads són molt apropiats per als més menuts perquè "aprenen a explicar i milloren la psicomotricitat fina per a col·locar les peces cadascuna en el seu lloc", assegura la professora.

Pujar