Castellano

Un xiquet d'11 anys víctima d'assetjament escolar es precipita a Mislata des d'un quart pis

Un xiquet d'11 anys víctima d'assetjament escolar es precipita a Mislata des d'un quart pis
  • La Conselleria d'Educació ha activat una unitat contra l'assetjament després de l'intent de suïcidi

Un xiquet d'11 anys es va precipitar el passat set d'abril a Mislata des d'un quart pis després de mesos patint assetjament en el col·legi. El xicotet es va salvar de miracle en caure sobre un vehicle que romania estacionat, però les seqüeles són greus: lesions en tots dos braços i més de cinquanta punts de sutura en esquena i cap. 

Vexacions, insults i humiliacions en classe van ser el dia a dia del menor durant setmanes, fins que finalment no el va poder suportar més i va intentar suïcidar-se. Els progenitors recorden que va ser al febrer quan el seu fill els va confessar, angoixat, la situació que estava vivint. Immediatament ho van comunicar en el col·legi, però la resposta va ser “nul·la” per part del centre.

Ara els pares denuncien que durant dies van insistir al director perquè prenguera mesures, però aquest simplement els va assegurar que activaria el protocol després de les vacances. Més endavant van tindre una altra reunió en la qual van tornar a reclamar protecció davant l'assetjament, però segons relaten els pares, el responsable del col·legi es va mostrar més preocupat en el rendiment acadèmic de l'estudiant que en la situació d'assetjament i els va comunicar que el seu fill possiblement repetia curs. Finalment, l'única mesura adoptada pel centre va ser asseure al menor al costat dels seus assetjadors i dirigir-se a ell la tutora davant de tota la classe.

Després de l'intent de suïcidi la Conselleria d'Educació ha activat la Unitat d'Atenció i Intervenció de València del *Previ (Pla de Prevenció de la Violència i Promoció de la Convivència). Aquesta unitat contra l'assetjament ha desenvolupat una actuació d'acompanyament per aquest cas, en la qual han intervingut la inspecció educativa, la direcció del col·legi, la tutora, l'orientador i els experts.

En aquests moments el cas encara està pendent que la Fiscalia de Menors decidisca si l'arxiva o obri diligències, després que la Policia acudira al centre per a parlar amb els responsables.

Pujar