6 de juny de 2020 6/6/20

Els veïns de Mislata voten hui el disseny urbanístic de l'avinguda Blasco Ibáñez

Els veïns de Mislata voten hui el disseny urbanístic de l'avinguda Blasco Ibáñez - (foto 1)
  • L'Ajuntament instal·la urnes en la plaça Victoria Kent i ofereix a la ciutadania la possibilitat de triar entre tres opcions diferents

MÉS FOTOS
Els veïns de Mislata voten hui el disseny urbanístic de l'avinguda Blasco Ibáñez - (foto 2)
Els veïns de Mislata voten hui el disseny urbanístic de l'avinguda Blasco Ibáñez - (foto 3)
Els veïns de Mislata voten hui el disseny urbanístic de l'avinguda Blasco Ibáñez - (foto 4)
Els veïns de Mislata voten hui el disseny urbanístic de l'avinguda Blasco Ibáñez - (foto 5)
Els veïns de Mislata voten hui el disseny urbanístic de l'avinguda Blasco Ibáñez - (foto 6)
Els veïns de Mislata voten hui el disseny urbanístic de l'avinguda Blasco Ibáñez - (foto 7)
Els veïns de Mislata voten hui el disseny urbanístic de l'avinguda Blasco Ibáñez - (foto 8)
Els veïns de Mislata voten hui el disseny urbanístic de l'avinguda Blasco Ibáñez - (foto 9)
Els veïns de Mislata voten hui el disseny urbanístic de l'avinguda Blasco Ibáñez - (foto 10)

Després d'una setmana de votacions per internet, l'Ajuntament de Mislata ha tornat a traure hui les urnes al carrer. En concret, a la plaça Victoria Kent, al costat de l'avinguda Blasco Ibáñez, on la ciutadania pot votar durant tot el dia per a decidir el disseny urbanístic d'una de les artèries principals de la ciutat.

El govern municipal té previst començar a executar este estiu la reurbanització de l'avinguda Blasco Ibáñez, un projecte que inclourà la renovació de la calçada i les voreres, la creació d'una ciclovoia, l'eliminació de barreres arquitectòniques o l'ampliació de les zones verdes i l'arbrat. Però a part d'estos objectius comuns, els veïns decideixen hui el disseny urbanístic en funció de si volen donar prioritat a l'estacionament de vehicles o augmentar els espais per als vianants.

Les paperetes que hui s'ofereixen en la plaça Victoria Kent ofereixen tres opcions. La "Opció 1" té un disseny similar a l'actual i inclou una renovació del paviment, mantenint les 95 places d'aparcament en cordó que hi ha en l'actualitat. En l'extrem contrari està la "Opció 3", que contempla una gran avinguda sense cotxes, un disseny que faria molt més àmplies les voreres i els espais de descans en els dos sentits de la via. I a mig camí està la "Opció 2", una solució intermèdia que permetria ampliar voreres, però mantenint les zones d'aparcament en un dels sentits, amb una capacitat aproximada de 70 places.

L'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, ha votat este matí com un veí més i ha aprofitat per a xarrar amb els qui s'acostaven a participar en este procés consultiu. Per a la màxima autoritat municipal, "la participació ciutadana va molt més allà de consultar als veïns cada quatre anys i és important que el futur de la nostra ciutat el decidim entre totes i tots". No obstant açò, guanye l'opció que guanye, Bielsa assegura que la futura avinguda Blasco Ibáñez sera "més accessible i més respectuosa amb el vianant, incentivant el passeig dels veïns i potenciant el comerç del barri".

El passat dia 5 s'obriren les votacions a través de mislata.es i esta vesprada, a les 20 hores, quan es tanquen les urnes de la plaça Victoria Kent, es tancaran també les votacions electròniques. A partir de matí, l'àrea de Participació Ciutadana comprovarà la validesa dels vots -és necessari estar empadronat per a votar- i s'anunciaran els resultats.

Pujar