27 de setembre de 2020 27/9/20

Els veïns de Mislata posen una nota de 6,6 a la gestió de l'Ajuntament

Els veïns de Mislata posen una nota de 6,6 a la gestió de l'Ajuntament - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els veïns de Mislata posen una nota de 6,6 a la gestió de l'Ajuntament - (foto 2)
  Els veïns de Mislata posen una nota de 6,6 a la gestió de l'Ajuntament - (foto 3)
  Els veïns de Mislata posen una nota de 6,6 a la gestió de l'Ajuntament - (foto 4)

  L'Ajuntament de Mislata ha donat a conèixer hui, com cada primer de setembre, els resultats del Sondeig d'Opinió Ciutadana 2017, un estudi sociològic elaborat a l'estiu per estudiants de Sociologia i Ciències Polítiques i de l'Administració. Des de fa sis anys, el Consistori aprofita l'arribada de becaris durant els mesos de juliol i agost per a realitzar una enquesta ciutadana i conèixer la valoració que fan dels serveis municipals.

  L'opinió general dels veïns respecte al seu Ajuntament i als diferents projectes i serveis que ofereix, segons els resultats del sondeig, és positiva, com demostra el 6,6 de nota mitjana que ha rebut la gestió municipal. I quant als seus representants polítics, el més valorat és, com cada any, l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, amb una nota mitjana de 6,83. La portaveu socialista, Mª Luisa Martínez Mora, obté un 5,33; el portaveu de Compromís, Javier Gil Marín, un 3,50; el portaveu del Grup Popular, Jaime López Bronchud, un 3,28 i el de Ciutadans, José Mª González Murgui, un 2,41.

  Quant als principals problemes que els veïns troben a Mislata, els resultats del sondeig apunten una vegada més a l'aparcament, la neteja viària i manteniment de zones verdes i la densitat de població. En la presentació pública del sondeig realitzada este matí, Bielsa ha explicat que "l'aparcament i la neteja són qüestions condicionades pel tercer dels problemes, l'elevada densitat de població" i que contrasten, per exemple, "amb l'ampli grau de satisfacció que els veïns tenen del servei de neteja viària". Enguany la nota mitjana de la neteja viària és del 5,95, superior a la d'anys anteriors, "la qual cosa demostra que als veïns els preocupa la neteja, però estan contents amb el servei i consideren que Mislata és una ciutat neta".

  Quant a l'aparcament, l'alcalde ha recordat totes les mesures posades en marxa en els últims anys per a augmentar l'oferta, habilitant solars i oferint en lloguer els quatre pàrquings subterranis. Però a més, Bielsa ha anunciat que "en els pròxims mesos habilitarem prop d'1.000 places addicionals d'estacionament públic i gratuït, en el PAI del Quint II, amb les quals no resoldrem el problema, però ens ajudarà en gran manera a alleujar-ho".

  A través d'este treball, el Consistori de Mislata coneix i dóna a conèixer la valoració que els veïns fan de l'oferta cultural, de les polítiques socials o dels diferents projectes llançats durant l'últim any, com els "Horts Urbans", que reben un 7 de nota mitjana, o els processos de participació de "Mislata Opina", valorats amb un 6,57. En el bloc de preguntes d'àmbit sociològic, destaca que la majoria de veïns (51,8%) considera efectiu el projecte d'ADN caní, enfront del 33,1% que opina el contrari. També pregunta l'estudi per la immigració i els refugiats. Els veïns de Mislata situen en un 5,5 el grau d'integració de la població immigrant en la ciutat i un 51,7% dels enquestats consideren que els governs haurien d'ajudar sense restriccions als refugiats, pel 25,2% que creu que haurien d'ajudar-los altres territoris amb més recursos econòmics.

  El treball inclou també ampli apartat destinat a conèixer el perfil sociològic de Mislata. Així, a més de preguntar per l'edat, el sexe, el nivell d'estudis, els ingressos econòmics o el barri de residència, enguany els enquestats podien marcar també el seu nivell de religiositat (2,55 sobre 10), la seua situació en l'espectre ideològic (amb majoria de centre-esquerra) i fins i tot la seua tolerància cap al col·lectiu LGTBIQ+ (8,68 sobre 10).

  El sondeig s'ha realitzat en la població de Mislata, amb una mostra de 761 enquestes realitzades: 597 a través d'internet i 164 a peu de carrer. Per a un nivell de confiança del 95%, per a P=Q, l'error és del 3,54% per al conjunt de la mostra.

  El document complet està publicat en el Portal de la Transparència de l'Ajuntament de Mislata: http://bit.ly/2euojtd

  Pujar