22 de gener de 2021 22/1/21

Els veïns de Mislata opten per mantindre les places d'aparcament en la futura avinguda Blasco Ibáñez

Els veïns de Mislata opten per mantindre les places d'aparcament en la futura avinguda Blasco Ibáñez - (foto 1)
  • L'opció 1 venç en el sondeig ciutadà convocat per l'Ajuntament amb el 43% dels vots, front el 35% de la solució intermèdia i el 21% de l'avinguda sense cotxes

MÉS FOTOS
Els veïns de Mislata opten per mantindre les places d'aparcament en la futura avinguda Blasco Ibáñez - (foto 2)
Els veïns de Mislata opten per mantindre les places d'aparcament en la futura avinguda Blasco Ibáñez - (foto 3)
Els veïns de Mislata opten per mantindre les places d'aparcament en la futura avinguda Blasco Ibáñez - (foto 4)
Els veïns de Mislata opten per mantindre les places d'aparcament en la futura avinguda Blasco Ibáñez - (foto 5)

La ciutadania ha decidit que el millor disseny per a la futura avinguda Blasco Ibáñez és el que l'Ajuntament plantejava en l'Opció 1 del sondeig ciutadà Mislata Opina, una solució urbanística similar a l'actual, que aposta per mantindre les places d'aparcament que existeixen actualment a les dos voreres. L'Opció 1 ha rebut el vot del 43,63% dels veïns, mentre que l'Opció 2 s'ha quedat en el 34,69% del suport veïnal i en última posició ha quedat la tercera de les opcions, que plantejava una avinguda sense cotxes i que ha rebut un 21,67% dels vots. Tot i que més de la mitat dels votants s'han mostrat partidaris d'ampliar els espais per als vianants que oferien les opcions 2 i 3, el disseny final serà el de l'opció 1, que és la que ha aconseguit el major nombre de vots.

La consulta ciutadana convocada pel Consistori per a decidir el disseny urbanístic d'una de les artèries principals de la ciutat ha rebut un total de 1.131 vots, 273 recollits presencialment en l'urna instal·lada el dilluns en la plaça Victoria Kent i 858 a través de la web mislata.es. D'estos resultats en línia, una vegada realitzades les preceptives comprovacions en l'àrea de Padró d'Habitants, s'han descomptat 21 vots duplicats i 81 vots de veïns no empadronats o amb dades falses. En les dos votacions, tant en la presencial com per Internet, el resultat ha sigut el mateix: primer l'opció 1, segon l'opció 2 i en última posició l'opció 3.

El govern municipal té previst començar a executar este estiu la primera fase de la reurbanització de l'avinguda Blasco Ibáñez. A més del disseny decidit pels veïns en el sondeig, el projecte inclourà la renovació de la calçada i les voreres, la creació d'una ciclovia, l'eliminació de barreres arquitectòniques o l'ampliació de les zones verdes, l'arbrat i el mobiliari urbà.

L'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, s'ha mostrat molt satisfet amb el resultat de la convocatòria i ha anunciat que el seu govern seguirà consultant a la ciutadania les grans decisions, "perquè la participació ciutadana va molt més enllà de convocar als veïns cada quatre anys i és important que el futur de la nostra ciutat el decidim entre tots i totes". Sobre l'opció guanyadora, Bielsa recorda que encara que la futura avinguda seguirà tenint les mateixes places d'aparcament en cordó que té ara, "serà més accessible i més respectuosa amb el vianant, incentivant el passeig dels veïns i potenciant el comerç del barri".

Pujar