elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

‘Una tardor de teatre’, la proposta cultural de Mislata per a aquesta tardor

‘Una tardor de teatre’, la proposta cultural de Mislata per a aquesta tardor
  MÉS FOTOS
  ‘Una tardor de teatre’, la proposta cultural de Mislata per a aquesta tardor - (foto 2)
  ‘Una tardor de teatre’, la proposta cultural de Mislata per a aquesta tardor - (foto 3)

  L'arribada de la tardor i de les vesprades més fredes, ve acompanyada de la cerca d'uns plans diferents que permeten continuar aprofitant al màxim els nostres temps lliure però d'una manera més recollida. Les opcions són variades, però si hi ha alguna cosa amb el que sempre encertes és amb una bona sessió de teatre.

   És per això, que des de l'Ajuntament de Mislata s'han proposat facilitar la cerca d'aquests plans elaborant una programació especial presentada sota el nom ‘Una tardor de *teatre’, que acostarà cada divendres una obra diferent als escenaris la localitat.

  La programació arranca aquest mateix divendres 8 de novembre, i es prolongarà fins al 13 de desembre dia en què es donarà per conclòs aquest cicle amb la representació de l'obra de la companyia Alarcón & Cornelles ‘El limpiaculos del rei’.

  Tots aquells que estiguen interessats a adquirir les seues entrades per a alguna de les representacions, i aprofitar així aquesta oportunitat única, podran fer-ho en el Centre Cultural Carmen Alborch (Av. Gregorio Gea, 34) durant la setmana de la representació de l'espectacle al qual els interesse assistir. L'horari de venda d'entrades és de 16 a 21 hores, i el seu preu és de 3 euros la localitat.

  Programació

  La programació arranca aquest divendres 8 de novembre, amb la representació de ‘El Muro’ de la companyia valenciana ‘La Teta Calba’. Una obra en la qual s'entremescla la comèdia amb el drama que a través de la història d'una dona, convida al públic a reflexionar sobre el desarrelament i la renúncia a certs principis per part de molts artistes per a poder subsistir. La cita, que a més oferirà música en directe, comença a les 20.30 hores.

   La setmana vinent (15 de novembre) arriba el torn de ‘L’Increïble assasinat d’Ausiàs March’ que arriba a Mislata de la mà de Crit Companyia de Teatre, els qui amb un elenc d'actors inigualable convidaran als assistents a conéixer a l'Ausiàs March del segle XV i al qual hui perdura en la memòria dels valencians. Prometen emocionar a tot aquell que s'acoste al teatre aqueix divendres a partir de les 20.30 hores.

  Alguna vegada t'has preguntat com era Federico García Lorca? Si la resposta és sí, sens dubte el pròxim 22 de novembre has d'estar en el Centre Cultural Carmen *Alborch i ser un dels assistents a l'obra ‘Federico: Funció sense títol’, que representarà la companyia l’Ultim Toc. L'actuació començarà a les 20.30 hores, i per mitjans de cançons, reflexions i música en directe – no exemptes d'humor – realitzarà un recorregut pel món oníric, literari i personal de l'autor granadí. A més, comptarà amb la participació de la qual va ser una de les seues actrius fetitxes, Margarita Xirgu.

  Si encara et quedes amb ganes de més teatre, la programació continuarà 29 de novembre a la mateixa hora amb la representació de l'obra ‘5 lobitos, la violència de lucrecia’. Una proposta carregada d'actualitat que arriba a la localitat valenciana de la mà d'Osaka Club, i que durant el seu recorregut per les sales de teatre ha despertat elogis en la crítica. Es tracta d'una obra inspirada en el debat social generat a partir de la sentència inicial del cas de ‘El Ramat’, que segur despertarà tot tipus de reaccions per part del públic assistent.

   La penúltima funció d'aquesta programació especial serà a càrrec de la companyia ‘A tir fet’, qui puja a l'escenari amb l'obra ‘NO ET SALVES ‘,una proposta concebuda com a homenatge pòstum a l'escriptor uruguaià Mario Benedetti. A través de la imatge del poeta i el seu doble s'aborda la figura i obra del poeta donant a conéixer la seua faceta lírica i social, el seu compromís polític i revolucionari, així com el seu univers més emocional. Serà el 4 de desembre a les 19 hores.

  A més, aqueix mateix dia, després de la representació de l'espectacle els autors guanyadors dels XVII Premis de Literatura Breu “Vila de Mislata”, al costat del jurat de les diverses modalitats del certamen: presentaren els treballs : “No llavar a més de 30é”; “Safi (el Marroc)”; “La nina”; “Hotel” i “Una gota en la mar”, guanyadors en les modalitats de Narrativa en castellà, Poesia en castellà; Narrativa en valencià; Poesia en Valencià i millor proposta poètica o narrativa escrita per un autor local.

  I després de més d'un mes de propostes teatrals, ‘Una tardor de teatre’ conclou aquesta edició amb l'obra ‘El limpiaculos del Rei’ de la companyia Alarcón & Cornelles. Tot el seu electe puja l'escenari amb una comèdia de teatre textual i talle clàssic, en la qual recrearan la cort real anglesa del segle XVI tractant temes com les misèries humanes, l'ambició, la corrupció i la seducció del poder.

  Una gran proposta amb la qual Mislata baixa el teló del que, segur, serà un mes carregat d'alegries per a les arts escèniques.

  Pujar