Castellano

Roben 14 furgonetes a Mislata per a cremar-les i abandonar-les en descampats

Roben 14 furgonetes a Mislata per a cremar-les i abandonar-les en descampats
  • La Policia Nacional ha detingut a tres joves, un d'ells menor, per aquests delictes

Agents de la Policia Nacional han detingut a Mislata (València) a tres homes, dos de 18 anys i un altre menor d'edat, com a presumptes autors dels delictes amb robatori amb força de vehicles i danys, després de sostraure 14 furgonetes i apropiar-se del material que contenia. Cinc d'elles van aparèixer cremades i la resta abandonades en descampats de la zona.

Les investigacions van començar el passat el mes de març, en tenir coneixement els agents de la sostracció de diversos vehicles en la localitat valenciana de Mislata. Arran d'això, van iniciar un dispositiu específic per a localitzar als presumptes autors, que va culminar dimecres passat amb la detenció de tres homes, un d'ells menor d'edat.

En el marc de l'operació els investigadors van esbrinar que els sospitosos sostreien furgonetes en descampats de la localitat, s'apoderaven del contingut del seu interior i una vegada que eren utilitzades, les abandonaven. A més, els agents van trobar cinc vehicles calcinats.

Per a cometre els robatoris usaven una clau mestra que els servia per a obrir i posar en marxa les furgonetes, la qual cosa va conduir els agents a sospitar que es tractava de professionals. Durant l'operatiu policial se'ls va intervenir aquest utensili, igual que una garrafa de líquid combustible.

Finalment van ser detinguts tres homes com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força en vehicle i danys, i a un d'ells a més com a presumpte responsable d'un delicte contra la seguretat viària. Els dos arrestats majors d'edat, un d'ells amb antecedents policials, han passat a disposició judicial. El menor ha sigut posat en llibertat i lliurat als seus tutors legals després de ser sentit en declaració, no sense abans ser advertit de l'obligació de comparèixer davant l'autoritat judicial quan fóra requerit, informant de tot això a Fiscalia de Menors.

Pujar