30 de setembre de 2020 30/9/20

Els Reis Mags arriben a Mislata en una espectacular cavalcada que reuneix a més de deu mil persones

Els Reis Mags arriben a Mislata en una espectacular cavalcada que reuneix a més de deu mil persones - (foto 1)
  • Melcior, Gaspar i Baltasar recorren en carrossa les principals avingudes de la ciutat i saluden a tots els xiquets i xiquetes des del balcó de l'Ajuntament

MÉS FOTOS
Els Reis Mags arriben a Mislata en una espectacular cavalcada que reuneix a més de deu mil persones - (foto 2)
Els Reis Mags arriben a Mislata en una espectacular cavalcada que reuneix a més de deu mil persones - (foto 3)
Els Reis Mags arriben a Mislata en una espectacular cavalcada que reuneix a més de deu mil persones - (foto 4)
Els Reis Mags arriben a Mislata en una espectacular cavalcada que reuneix a més de deu mil persones - (foto 5)

Des de fa uns anys, la Cavalcada de Reyes de Mislata s'ha convertit en l'esdeveniment més multitudinari de quants se celebren en la ciutat. I la de hui ha sigut, sens dubte, la més espectacular i participativa que es recorda. Els Reis Mags han arribat des d'Orient per a visitar a tots els xiquets i xiquetes de Mislata i ho han fet acompanyats per una llarga comitiva, formada per més de mil persones, i als ulls d'una ciutat sencera que ha eixit al carrer per a rebre'ls com es mereixen.

Es calcula que més de 10.000 persones han seguit la desfilada real al llarg de tot el recorregut, que ha discorregut per les avingudes del Sud i de Gregorio Gea i especialment en l'últim tram, que Melcior, Gaspar i Baltasar han completat caminant per a saludar al nombrós públic infantil que s'amuntegava darrere de les tanques.

El moment àlgid de la vesprada ha sigut l'entrada en la plaça de la Constitució, un moment màgic que ha estat acompanyat per un espectacle de llum i so, amb projeccions sobre la façana de l'Ajuntament. Allí han sigut rebuts per l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa i el regidor de Festes, Toni Arenas, abans de pujar al balcó de la Casa Consistorial i llegir el seu tradicional missatge a tots els xiquets i xiquetes de Mislata.

L'itinerari de la cavalcada discorre per les avingudes més amples de Mislata, la qual cosa ha possibilitat que milers de mislaters i mislateres, de totes les edats, hagen pogut veure d'a prop l'arribada de Ses Majestats i de tota la seua comitiva real. Un dispositiu especial de Policia Local, Protecció Civil, brigades municipals i més de 200 voluntaris ha permès que tota la ciutadania haja gaudit d'una cavalcada que, tot i la multitud, s'ha desenvolupat sense incidents.

A partir del carrer per a vianants Miguel Hernández ha començat la part més vistosa d'aquesta cavalcada, quan els Reis Mags han baixat de les carrosses per a iniciar l'últim tram a peu entre un núvol de confeti. I encara que ningú podia avui eclipsar el protagonisme de Melcior, Gaspar i Baltasar, la cavalcada ha comptat enguany amb la participació de 26 entitats locals -entre falles, clavaries, societats musicals, clubs i associacions de veïns-, a més de diverses companyies d'animació contractades per l'Ajuntament per a reforçar l'espectacle.

I davant una plaça abarrotada de gent, els Reis Mags han fet la seua entrada triomfal i han pujat a l'Ajuntament per a desitjar a tots els xiquets i xiquetes de Mislata un 2018 ple de salut, pau i felicitat, a més d'enviar-los prompte al llit perquè aquesta nit els done temps a repartir tots els regals.

Pujar