24 de setembre de 2020 24/9/20

Els policies locals de Mislata aprenen a utilitzar els aparells desfibril·ladors

Els policies locals de Mislata aprenen a utilitzar els aparells desfibril·ladors - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els policies locals de Mislata aprenen a utilitzar els aparells desfibril·ladors - (foto 2)
  Els policies locals de Mislata aprenen a utilitzar els aparells desfibril·ladors - (foto 3)
  Els policies locals de Mislata aprenen a utilitzar els aparells desfibril·ladors - (foto 4)
  Els policies locals de Mislata aprenen a utilitzar els aparells desfibril·ladors - (foto 5)
  Els policies locals de Mislata aprenen a utilitzar els aparells desfibril·ladors - (foto 6)

  La fibril·lació ventricular és la causa més freqüent de mort sobtada. Es produeix quan el cor té activitat elèctrica però sense efectivitat mecànica, la qual cosa provoca una parada cardiorrespiratòria. En estos casos d'aturada cardíaca, el temps de resposta és fonamental i l'ús d'aparells desfibril·ladors pot salvar la vida a les persones que el pateixen, ja que són capaces d'emetre un impuls de corrent que retorna el ritme adequat al cor.

  Amb l'objectiu de prevenir este tipus de morts sobtades, l'Ajuntament de Mislata ha realitzat un curs de formació als agents de la Policia Local per a instruir-los en l'ús dels aparells desfibril·ladors. "S'estima que el temps màxim per a intervindre en un cas de parada cardiorrespiratòria és de 4 o 5 minuts i els policies en moltes ocasions són els primers que arriben al lloc de l'accident, fins i tot abans que el personal sanitari", assegura Mª Luisa Martínez, regidora de Seguretat Ciutadana.

  A partir d'ara, els agents de la Policia estaran preparats per a actuar en este tipus de situacions i utilitzar els aparells desfibril·ladors que portaran en cada cotxe patrulla per a, en primer lloc, detectar si es tracta d'un cas de mort natural o si és possible intervindre. I en cas afirmatiu, fer-ho en el menor temps possible.

  El curs es va realitzar durant tota la setmana passada en el centre sociocultural La Fàbrica. Després de diverses sessions teòriques, els policies van fer les classes pràctiques divendres de vesprada, a les quals va assistir l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, acompanyat de la regidora de Seguretat Ciutadana. Encara que el curs era para agents de la Policia Local de Mislata, també van participar alguns policies de municipis propers.

  En els últims temps, els aparells desfibril·ladors s'estan incorporant en llocs de gran afluència de gent, com les instal·lacions esportives, estacions de transport públic o centres escolars. L'Ajuntament de Mislata ha anunciat que, una vegada formats als agents de seguretat, es formarà també a professionals d'altres departaments municipals.

   

  Pujar