24 de setembre de 2020 24/9/20

Les onze comissions de Mislata es comprometen a reciclar tot el vidre que utilitzen durant les Falles

Les onze comissions de Mislata es comprometen a reciclar tot el vidre que utilitzen durant les Falles - (foto 1)

    Les onze comissions de Mislata participen enguany en la campanya "La Reciclà", una iniciativa d'Ecovidrio i Junta Central Fallera en el qual, com ja feren l'any passat, s'ha implicat també l'Ajuntament de Mislata i totes les falles de la ciutat. L'objectiu d'aquesta campanya és conscienciar i aconseguir la col·laboració activa dels protagonistes de la festa per a augmentar els nivells de reciclatge d'envasos de vidre durant la celebració de les Falles.

    Enguany participen en la iniciativa 300 falles, entre elles estan les onze que conformen l'Agrupació de Mislata, i el repte és aconseguir reciclar més de 100 tones de vidre en les Falles de 2018. Per això, Ecovidrio -entitat sense ànim de lucre encarregada de gestionar el reciclatge de tots els residus d'envasos de vidre- ha lliurat poals especials per a facilitar la separació dels envasos i ha instal·lat contenidors verds per a cada comissió situats en els seus casals i barraques.

    La portaveu del govern municipal i regidora de Medi ambient, María Luisa Martínez Mora, ha visitat hui la falla de la Moreria juntament amb el gerent de Nemasa, Fernando Díaz, per a comprovar el desenvolupament de la campanya "La Reciclà". I s'ha trobat, assegura la portaveu, "una gran implicació dels fallers i falleres, que cada vegada estan més compromesos amb les qüestions de sostenibilitat que afecten a la festa".

    Des del passat dia 9 de març i fins al pròxim dia 19, les comissions de Mislata tornaran a demostrar aquesta implicació amb el reciclatge, un factor clau en la lluita contra el canvi climàtic. Així, arreplegaran i dipositaran totes les botelles de vidre en els contenidors verds que llueixen aquests dies un disseny especial, amb vinils que incorporen els noms de cadascuna de les falles.

    Pujar