10 de juliol de 2020 10/7/20

Mislata reobri les pinades de la Canaleta després de plantar més d'un centenar d'arbres

Mislata reobri les pinades de la Canaleta després de plantar més d'un centenar d'arbres - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Mislata reobri les pinades de la Canaleta després de plantar més d'un centenar d'arbres - (foto 2)

  Les inclemències meteorològiques patides el passat hivern, amb abundants precipitacions acompanyades de fortes ratxes de vent, van provocar danys en 98 dels 1.187 arbres de la Canaleta, en la major part pins. Aquella circumstància va obligar a l'Ajuntament a decretar en el mes de febrer el tancament temporal del parc, considerat el principal pulmó verd de la ciutat, per a reparar els danys causats pels temporals i garantir la seguretat dels visitants.

  Després d'uns dies tancat al públic, el parc va obrir les seues portes per a donar accés a la majoria de serveis situats a l'interior del recinte, com les zones de jocs esportius, el street workout, els jocs saludables, el parc caní i fins i tot al circuit d'educació vial. No obstant això, les pinades han romàs tancades durant tot l'estiu per a prosseguir amb els treballs de sanejament dels arbres afectats i la plantació de noves espècies. Fins ara.

  El govern municipal de Mislata ha retirat esta setmana totes les tanques i ha reobert les zones de pinada que quedaven tancades de manera preventiva. Durant tot este temps, els operaris de Nemasa -l'empresa pública encarregada del manteniment de les zones verdes- han plantat més d'un centenar de noves espècies. La major part han sigut pins, si bé s'han afegit altres exemplars amb l'objectiu de fer de pantalla i protegir del vent a la resta d'arbres, dotant a més d'una major diversitat al parc. En total sumen 108 nous exemplars de pi carrasc, pinyoner i australià, carrasca, surera, morera blanca, olivera, garrofera, freixe, tamarindo, acàcia de tres espines, celtis, acàcia i cercis.

  La regidora de Medi ambient i portaveu del govern municipal, Mª Luisa Martínez Mora, ha visitat este matí el parc de la Canaleta, acompanyada pel gerent de Nemasa, Fernando Díaz, per a supervisar el projecte de plantació de noves espècies i comprovar el renovat estat que llueix ara este pulmó verd de la ciutat.

  La reobertura completa del parc ha coincidit, a més, amb la represa del servei dels paelleros públics situats a l'interior de la Canaleta. Després del tancament preventiu de cada estiu, quan l'alerta per risc d'incendis prohibeix l'activitat en este tipus d'instal·lacions, els paelleros tornen a obrir ja durant els caps de setmana i dies festius. El sistema per a reservar-los és el mateix de sempre; cada divendres a la vesprada, de 17 a 19.30 hores, Nemasa reparteix els tiquets en el Parc Infantil de Tràfic situat a l'interior de la Canaleta.

  Pujar