8 de juliol de 2020 8/7/20

Mislata presenta el nou programa de voluntariat lingüístic i inaugura una exposició sobre el valencià

Mislata presenta el nou programa de voluntariat lingüístic i inaugura una exposició sobre el valencià - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Mislata presenta el nou programa de voluntariat lingüístic i inaugura una exposició sobre el valencià - (foto 2)
  Mislata presenta el nou programa de voluntariat lingüístic i inaugura una exposició sobre el valencià - (foto 3)
  Mislata presenta el nou programa de voluntariat lingüístic i inaugura una exposició sobre el valencià - (foto 4)
  Mislata presenta el nou programa de voluntariat lingüístic i inaugura una exposició sobre el valencià - (foto 5)
  Mislata presenta el nou programa de voluntariat lingüístic i inaugura una exposició sobre el valencià - (foto 6)

  Des del passat 4 de setembre -dia en què es commemora l'aniversari del naixement de Vicent Andrés Estellés- i fins al proper 9 d'octubre, Dia de la Comunitat, l'Ajuntament de Mislata celebra el "Mes de la llengua", una macroactividad que inclou diferents iniciatives de promoció del valencià. Algunes d'elles van tenir lloc ahir a la vesprada en la Casa de la Dona, en un acte que va servir per a inaugurar l'exposició "Mislata parla valencià", presentar l'audiovisual "Mislata recita Estellés" i posar en marxa el nou programa de voluntariat lingüístic.

  Per segon any consecutiu, en col·laboració amb Escola Valenciana, la regidoria de Promoció del Valencià promou esta iniciativa, que pretén fomentar l'ús social de la llengua pròpia mitjançant la formació de parelles lingüístiques. El programa, com explica la regidora Ana María Julián, "consta de 10 sessions d'una hora setmanal i està pensat per a posar en contacte a veïns que volen aprendre valencià i llançar-se a parlar-lo, amb voluntaris valencianoparlants". Durant els encontres, les parelles lingüístiques poden xarrar sobre qualsevol tema de conversa que els resulte interessant. No obstant això, des de l'Ajuntament se'ls facilita també una sèrie de materials "perquè a més de parlar en valencià, que és l'objectiu, els aprenents puguen també desenvolupar les seues competències a nivell escrit", explica Julián.

  A més de la posada de llarg del programa de voluntariat i de la formació de les noves parelles lingüístiques, l'acte d'ahir va servir per a inaugurar l'exposició "Mislata parla valencià", una col·lecció pròpia de l'Ajuntament amb materials de diferents campanyes promogudes per l'Oficina Municipal de Promoció del Valencià. A més, ahir es va presentar també l'audiovisual "Mislata recita Estellés", un treball produït per Mislata TV -i en el qual col·labora FESORD- on la ciutadania posa veu a alguns dels versos més coneguts del poeta de Burjassot.

  El Mes del Valencià contínua avant i ho farà fins al pròxim 9 d'octubre. La pròxima és el divendres dia 22 en el teatre del Centre Cultural, amb l'actuació d'Eugeni Alemany i Maria Juan, que portaran a Mislata el seu nou espectacle "No estem bé".

  Les últimes campanyes del "Mes de llengua" tindran com a destinataris els centres escolars de la ciutat. El 26 de setembre, Dia Mundial de les Llengües, està previst que es repartisca en els instituts un decàleg amb els drets i deures de les llengües, mentre que a principis d'octubre es desenvoluparà una altra campanya, relacionada amb la salut bucodental, dirigida a l'alumnat d'Infantil i Primària dels col·legis de Mislata.

  Pujar