23 d’octubre de 2019 23/10/19

Mislata organitza una xarrada per a informar de les cures que necessiten els cuidadors de malalts de càncer

Mislata organitza una xarrada per a informar de les cures que necessiten els cuidadors de malalts de càncer - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Mislata organitza una xarrada per a informar de les cures que necessiten els cuidadors de malalts de càncer - (foto 2)
  Mislata organitza una xarrada per a informar de les cures que necessiten els cuidadors de malalts de càncer - (foto 3)
  Mislata organitza una xarrada per a informar de les cures que necessiten els cuidadors de malalts de càncer - (foto 4)
  Mislata organitza una xarrada per a informar de les cures que necessiten els cuidadors de malalts de càncer - (foto 5)
  Mislata organitza una xarrada per a informar de les cures que necessiten els cuidadors de malalts de càncer - (foto 6)

  Les estadístiques de l'Associació Espanyola Contra el Càncer diuen que en totes les famílies del nostre país hi ha -i seguirà havent-hi- algun malalt de càncer. La proporció és major entre els homes, ja que quasi un de cada dos patirà la malaltia en algun moment de la seua vida. Si bé és cert que en els últims anys s'estan produint importants avanços mèdics que permeten la curació de molts dels casos, sobretot si es detecten de forma primerenca, la veritat és que la malaltia afecta a moltes persones i no solament la pateixen els malalts, també els seus cuidadors i cuidadores.

  La Casa de la Dona de Mislata ha parat l'atenció en elles, les persones que dediquen gran part del seu temps, de vegadades les 24 hores del dia, cuidant a malalts de càncer, sobretot aquells que ja estan en fase pal·liativa. Ho ha fet amb una xarrada informativa d'Ana Ferrer, metge de l'AECC, i un posterior col·loqui amb totes les assistents. L'objectiu, explica Ferrer, és "intentar explicar què passa quan el càncer arriba a la nostra casa, oferir la major informació possible per a saber afrontar la situació i tenir en compte que el cuidador d'un malalt també necessita cures".

  Acompanyada en la taula per la regidora de Dona i Polítiques d'Igualtat, Carmen Lapeña, i per la presidenta de la junta local de l'Associació Espanyola Contra el Càncer a Mislata, Pilar Andrés, la mèdica va fer una explicació didàctica de la malaltia "perquè encara existeix molt desconeixement sobre el càncer", i va dedicar la segona part de l'acte a xarrar amb les assistents a partir d'experiències personals i situacions particulars.

  ocultar
  Mislata organitza una xarrada per a informar de les cures que necessiten els cuidadors de malalts de càncer
  Pujar