18 de gener de 2021 18/1/21

Mislata informa a les famílies amb fills de 3 anys sobre el procés d'escolarització

Mislata informa a les famílies amb fills de 3 anys sobre el procés d'escolarització - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Mislata informa a les famílies amb fills de 3 anys sobre el procés d'escolarització - (foto 2)
  Mislata informa a les famílies amb fills de 3 anys sobre el procés d'escolarització - (foto 3)
  Mislata informa a les famílies amb fills de 3 anys sobre el procés d'escolarització - (foto 4)
  Mislata informa a les famílies amb fills de 3 anys sobre el procés d'escolarització - (foto 5)
  Mislata informa a les famílies amb fills de 3 anys sobre el procés d'escolarització - (foto 6)

  El dilluns arranca el termini en el qual les famílies amb fills i filles nascuts en 2014 tenen la possibilitat, que no l'obligació, d'escolaritzar-los per primera vegada. L'elecció del millor col·legi per als menuts no és qüestió menor i hi ha molts factors que influeixen en les possibilitats d'aconseguir una plaça en el centre desitjat. A Mislata hi ha 397 xiquets i xiquetes en esta situació -al voltant del 90% s'escolaritzaran en la ciutat- i per a informar a les seues famílies de tots els detalls que han de tindre en compte en este procés, l'Ajuntament de Mislata les va convocar ahir de vesprada a una reunió en el Centre Cultural.

  El tècnic d'Educació, José Manuel Ortiz, va ser l'encarregat d'explicar als pares i mares que van omplir el teatre de Mislata tot el que han de saber abans de presentar la seua sol·licitud d'escolarització. A més, esta cita serveix perquè l'Ajuntament resolga a les famílies qualsevol tipus de dubte referent al procés i als propis centres, com el tipus de jornada que han escollit o els plans plurilingües que ofereixen al seu alumnat.

  Quan un centre escolar rep més sol·licituds que places ofereix, la Conselleria estableix un sistema de barems seguint el criteri de concurrència. Els mèrits que més puntuen són els de tindre germans en el centre i pertànyer a la zona del col·legi sol·licitat -Mislata està dividida en dos zones educatives-. A més, també donen punts altres circumstàncies, com el fet de ser família nombrosa o monoparental, el nivell de renda o si hi ha persones amb discapacitat en la unitat familiar.

  Des de l'Ajuntament es recomana a les famílies informar-se prèviament dels recursos educatius que ofereix cada centre per a decidir quin és el més idoni per als seus fills. Alguns serveis com els de pedagogia terapèutica o logopèdia estan generalitzats en tots els col·legis de Mislata, però hi ha uns altres que no, com els professionals per a atendre a xiquets amb necessitats educatives especials. A Mislata, el Mestre Serrano està especialitzat en l'atenció de menors amb discapacitat auditiva, l'Ausiàs March en discapacitat motora i El Cid, Gregori Maians i Mestre Serrano en xiquets amb trastorns greus de comunicació.

  Per este motiu, tots els col·legis públics de Mislata estan organitzant durant estos dies jornades de portes obertes per tal d'explicar els seus models educatius. L'objectiu no és altre que informar a les famílies perquè tinguen un millor criteri a l'hora de triar el col·legi més adequat per als seus fills. Tota la informació relativa al procés d'escolarització està a disposició de qualsevol veí en la web municipal mislata.es.

  Pujar