23 de gener de 2021 23/1/21

Mislata es bolca amb el Dia de la Dona amb una àmplia programació d'activitats

Mislata es bolca amb el Dia de la Dona amb una àmplia programació d'activitats - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Mislata es bolca amb el Dia de la Dona amb una àmplia programació d'activitats - (foto 2)
  Mislata es bolca amb el Dia de la Dona amb una àmplia programació d'activitats - (foto 3)

  L'Ajuntament de Mislata se suma a la celebració del Dia de la Dona amb una amplie programa d'activitats pensat amb l'objectiu de conscienciar a tota la ciutadania de la importància de treballar per una igualtat real entre homes i dones. Amb aquest propòsit en ment, s'ha elaborat una amplia programació que es prolongarà fins al 8 de març i en la qual es tractaran les diferents temàtiques.

  “Com diu el lema de les nostres jornades ‘Amb les dones, cap pas arrere’: cap pas arrere en reconeixement de drets, a generar oportunitats, a donar ales a la llibertat de totes les persones, de totes les dones, per a triar què volen fer amb la seua pròpia vida” assenyala la responsable d'Igualtat, Carmen Lapeña, qui a més destaca l'important treball que s'ha realitzat a Mislata per potenciar aquest tipus de polítiques fins a convertir-se en “un referent de polítiques d'igualtat gràcies a l'acció, la col·laboració i la defensa constant de l'apoderament de la dona”.

  Una postura compartida per l'Alcalde, Carlos Fernández , que ressalta l'important paper que juguen les administracions en aquest àmbit: “Hem de mostrar permanentment la nostra solidaritat cap a les víctimes i treballar a posar en marxa noves eines i plataformes perquè la igualtat siga un valor transversal a tots els àmbits: familiar, laboral, educatiu i legislatiu”.

   XXXII Jornades de la Dona 2019

   Amb tot això, des de l'Ajuntament de Mislata han elaborat un programa d'activitats que acoste les diferents realitats d'una societat igualitària a la societat. En aquesta programació trobem des de tallers, carreres o concentracions fins a presentacions de llibres i projeccions de pel·lícules. 

  A més, durant el desenvolupament de totes les jornades una de les iniciatives més simbòliques és el ‘Arbre de la Igualtat’ que es troba en l'olivera de la Casa de la Dóna. En ell la ciutadania podrà escriure en unes targetes quines els suggereix la igualtat de gènere i quines coses cal millorar per a poder aconseguir-la. Amb aquesta acció es busca simbolitzar del camí que encara cal recórrer per a aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes.

  Paral·lelament, s'aniran desenvolupant diferents activitats. A continuació et destaquem algunes d'elles:

  Aquest pròxim dijous (28 de febrer) la Casa de la Dóna acollirà de 19 h a 20.30h un taller integral en el qual es mostraran diferents tècniques de autosuperació femenina. La xarrada serà a càrrec de Magdalena Romero i porta el nom ‘On comença el autoempoderament femení?’.

  De cara a la fi de setmana, el divendres l'Associació de Dones Progressistes de Mislata ha organitzat en el Centre Sociocultural La Fàbrica el monòleg ‘Un Dia vaig voler moure el mar’. 

  I el diumenge 3 de març, des de les 10.30h des de la Regidoria d'Esports s'ha organitzat la 1a Matinal Esportiva ‘Fa un salt feia avant’, amb la qual es busca mobilitzar a totes les dones del municipi per a unir els seus passos a través de l'esport per la igualtat. Continuant amb la setmana de la igualtat, el dilluns a les 18h se celebrarà la presentació del llibre ‘Dones de Roma. Heroisme, intrigues i passions’ d'Isabel Barceló. Una trobada organitzada per l'Associació Espai Violeta que crearà un espai de trobada i diàleg. 

  D'altra banda, la 67é Concentració contra la Violència de Gènere tindrà lloc el 5 de març a les 19h a la Casa de la Dóna. En aquesta cita – a la qual s'anima a assistir a tothom – es farà lectura d'un manifest en repulsa dels assassins, i a més es realitzarà una Performance amb un parell de sabates roges que portarà cada participant.

  Per als dies 6 i 7 com a prèvia al Dia de la Dona, des de la Regidoria d'Igualtat s'han programat dos actes: la representació de l'obra de teatre ‘La Conferència’ el dimecres en el Teatre del Centre Cultural Carmen Alborch; i una eixida cultural a Xàbia, organitzada per les associacions de dones de Mislata i que té un preu de 15 euros.

  Finalment, el divendres 8M s'ha programat una manifestació a les 18 hores en acte de clausura de les jornades i en defensa dels drets de les dones. L'eixida de la concentració serà des de la porta de la Casa de la Dóna i recorrerà tots els carrers del municipi valencià.

  Pujar