1 de juny de 2020 1/6/20

FGV licita el projecte per a fer accessibles per a les dos estacions de metro de Mislata

FGV licita el projecte per a fer accessibles per a les dos estacions de metro de Mislata - (foto 1)
  • L'empresa de la Generalitat instal·larà plataformes fixes per a l'accés de persones amb mobilitat reduïda

MÉS FOTOS
FGV licita el projecte per a fer accessibles per a les dos estacions de metro de Mislata - (foto 2)
FGV licita el projecte per a fer accessibles per a les dos estacions de metro de Mislata - (foto 3)

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat hui l'anunci de licitació de les obres d'accessibilitat de les dos estacions de metro, una de les històriques reivindicacions de l'Ajuntament de Mislata a FGV que està per fi a un pas de solucionar-se. El pla d'inversions en matèria d'accessibilitat de l'empresa pública de la Generalitat ascendeix a un total de 145.094,44€ i inclou l'adaptació d'una dotzena d'estacions de metro, entre elles les dues de Mislata.

Les obres que ara ixen a licitació tindran una durada de tres mesos, per la qual cosa les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda de la ciutat quedaran satisfetes en este 2017. Amb este anunci es compleix el compromís que el director de FGV, Ángel García de la Bandera, va oferir a l'alcalde de Mislata, Carlos Fernánez Bielsa, el passat estiu en la seua visita a la ciutat. En aquell moment, el responsable de l'empresa pública es va comprometre a donar un tracte prioritari a les estacions de Mislata, oblidades durant anys, i incloure-les en el Pla d'Inversions de 2017, com així ha sigut.

Bielsa reconeix que l'espera "s'ha fet llarga" i ha recordat la "discriminació que patim els veïns i veïnes de Mislata durant l'anterior legislatura, en veure que mai s'incloïen les nostres estacions en els plans d'actuació de Metrovalencia". Afortunadament, explica l'alcalde, "els nous responsables polítics han complit la seua paraula i anem a poder solucionar un problema que pateixen diàriament molts usuaris i usuàries de Mislata".

Gràcies a estes obres, les persones amb mobilitat reduïda podran salvar el buit existent entre l'andana i el vagó. Ho faran a través d'una plataforma fixa al costat de l'estacionament de capçalera perquè els usuaris en cadira de rodes puguen accedir sense dificultats des de la primera porta d'accés a la unitat de metro.

Pujar