22 de gener de 2021 22/1/21

L'Escola de Famílies ensenya als pares com parlar de sexualitat als seus fills

L'Escola de Famílies ensenya als pares com parlar de sexualitat als seus fills - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Escola de Famílies ensenya als pares com parlar de sexualitat als seus fills - (foto 2)
  L'Escola de Famílies ensenya als pares com parlar de sexualitat als seus fills - (foto 3)
  L'Escola de Famílies ensenya als pares com parlar de sexualitat als seus fills - (foto 4)

  Una de les qüestions que més preocupa als pares i mares d'adolescents és com educar als seus fills i filles en temes com la sexualitat i l'afectivitat. Per aquest motiu, l'Escola de Famílies de Mislata, un projecte municipal que pretén formar als veïns en temes relacionats amb l'educació en l'àmbit familiar, va oferir ahir una xarrada que portava per títol "Com parlar de sexualitat amb els nostres fills i filles", impartida per la psicòloga i psicoterapeuta Cristina Mela.

  En aquesta nova sessió formativa, els pares i mares van aprendre eines per a comunicar-se amb els seus fills i transmetre'ls valors a nivell sexual i afectiu. Aquest tema segueix sent tabú en la nostra societat i, en ocasions, la falta de comunicació en l'àmbit familiar pot desembocar en males experiències afectives i fins i tot en situacions no desitjades.

  Durant la seua intervenció, Cristina Mela va explicar que és important que els pares i mares es qüestionen com viuen ells mateixos la seua sexualitat, perquè segons com ho fan van a poder transmetre aqueixos valors als seus fills". La xarrada va derivar en un intercanvi d'experiències entre els assistents, on el dubte més repetit va ser el d'a partir de quina edat cal parlar de sexualitat als fills. La resposta de la psicòloga va ser: "quan hi haja demanda, ells ja preguntaran; en la majoria dels casos són ells els que pregunten quan tenen interès i l'important és saber què respondre'ls".

  La regidora d'Educació, Ana María Julián, també va assistir a la xarrada i va destacar la gran afluència de públic, perquè segons va explicar "és un tema que preocupa molt a les famílies i de fet ens ho van demanar els papàs i les mamàs en les enquestes que realitzem". Encara que la sexualitat és una qüestió que preocupa en edats adolescents, Julián va agrair que la ponent de la xarrada fera un "recorregut per totes les edats, des de les més primerenques" i es va mostrar satisfeta perquè "els pares i mares han preguntat molts dubtes i se'ls han oferit moltes eines".

  La pròxima sessió de l'Escola de Famílies tindrà lloc el pròxim 19 d'abril i portarà per títol "Educar en positiu". La xarrada la impartiran els tècnics del SEAFI (Servei Especialitzat d'Atenció a la Família i la Infància) i abordarà les maneres de fomentar una bona convivència familiar mitjançant l'alegria, l'amor i la calma que requereix la criança.

  Pujar