26 de setembre de 2020 26/9/20

L'Associació de Dones, el Centre Instructiu Musical i el club de futbol-sala reben la Distinció 9 d'Octubre

L'Associació de Dones, el Centre Instructiu Musical i el club de futbol-sala reben la Distinció 9 d'Octubre  - (foto 1)
  • Bielsa ha centrat el seu discurs a reivindicar per a la Comunitat "un millor finançament i infraestructures" i ha fet una trucada al diàleg per a superar l'actual conjuntura política

MÉS FOTOS
L'Associació de Dones, el Centre Instructiu Musical i el club de futbol-sala reben la Distinció 9 d'Octubre  - (foto 2)
L'Associació de Dones, el Centre Instructiu Musical i el club de futbol-sala reben la Distinció 9 d'Octubre  - (foto 3)
L'Associació de Dones, el Centre Instructiu Musical i el club de futbol-sala reben la Distinció 9 d'Octubre  - (foto 4)
L'Associació de Dones, el Centre Instructiu Musical i el club de futbol-sala reben la Distinció 9 d'Octubre  - (foto 5)
L'Associació de Dones, el Centre Instructiu Musical i el club de futbol-sala reben la Distinció 9 d'Octubre  - (foto 6)
L'Associació de Dones, el Centre Instructiu Musical i el club de futbol-sala reben la Distinció 9 d'Octubre  - (foto 7)
L'Associació de Dones, el Centre Instructiu Musical i el club de futbol-sala reben la Distinció 9 d'Octubre  - (foto 8)

L'Ajuntament de Mislata ha celebrat este matí un ple extraordinari per a lliurar les distincions del 9 d'octubre, un reconeixement a destacats col·lectius de Mislata que en els seus àmbits o disciplines han contribuït a fer del municipi un referent. Davant un saló de plens abarrotat de públic, han arreplegat la seua distinció l'Associació de Dones de Mislata i el club Mislata Futbol-Sala, que enguany celebren el seu 25º aniversari, i el Centre Instructiu Musical, pels seus més de cent anys d'història cultural i musical.

Abans del lliurament de les distincions, l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, ha pronunciat el tradicional discurs del 9 d'octubre, un missatge sempre reivindicatiu i amb marcat caràcter polític amb el qual cada any es dirigeix a la ciutadania de Mislata. Enguany, el missatge s'ha centrat a denunciar la "infrafinanciació" que pateix la Comunitat i en un anomenada al diàleg com a única via per a superar la convulsa situació política que es viu a nivell nacional.

Bielsa ha fet un recorregut per la història de la nostra terra fins a arribar a ser, avui dia, una "regió de prosperitat, de riquesa productiva i d'enorme potencial social". No obstant açò, ha dit l'alcalde, ara és moment de reivindicar allò que ens correspon: "Hem de dir, ben alt i clar, que València mereix millors infraestructures, com el Corredor Mediterrani, tan necessari per a unir persones, obrir portes a la nostra economia i escurçar distàncies entre pobles i ciutats".

En la línia del discurs institucional de la Generalitat per a aquest 9 d'Octubre, Bielsa ha insistit que "el creixement ha d'anar acompanyat d'un finançament just que ens permeta seguir desenvolupant i ampliant els pilars bàsics de qualsevol societat: els serveis socials, la sanitat, l'educació i la cultura".

Sobre l'actual conjuntura política, Bielsa ha dit que davant un desafiament com este "no podem oblidar que la unió fa la força i que hem d'aprendre a refer els acords que ens conviden a l'enteniment en pau". En opinió de Bielsa, "la política ha de servir per a sanar ferides i cercar un marc de convivència plural, divers i respectuós" i ha finalitzat recitant el poema de Blas d'Alturó que porta per títol "Demane la pau i la paraula".

DISTINCIONS 9 D'OCTUBRE

Després del discurs s'han lliurat les distincions en un abarrotat saló de plens de la Casa Consistorial.

Les primeres a rebre-ho han sigut les integrants de l'Associació de Dones de Mislata, el col·lectiu més antic del moviment associatiu de dones, que enguany celebra la seua 25º aniversari.

Mateixa efemèride celebren també en enguany els següents a arreplegar la Distinció 9 d'Octubre, el Mislata Futbol-Sala. L'Ajuntament de Mislata ha reconegut avui a este club esportiu la seua dilatada trajectòria i la seua aposta per la transmissió dels valors lligats a la pràctica esportiva, especialment entre els més xicotets.

Els últims a arreplegar el guardó han sigut els dirigents del Centre Instructiu Musical de Mislata, una gran família amb més de cent anys d'història que avui han visto reconeguda el seu important treball en la promoció i difusió de la cultura i de la música en la ciutat.

Especial 9 d'Octubre 2017

Especial 9 d'Octubre 2017Entrar en el especial
Pujar