26 d’octubre de 2020 26/10/20

L'associació Amamanta organitza un taller de lactància al carrer

L'associació Amamanta organitza un taller de lactància al carrer - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'associació Amamanta organitza un taller de lactància al carrer - (foto 2)
  L'associació Amamanta organitza un taller de lactància al carrer - (foto 3)
  L'associació Amamanta organitza un taller de lactància al carrer - (foto 4)
  L'associació Amamanta organitza un taller de lactància al carrer - (foto 5)

  Amb motiu de la celebració de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, l'associació Amamanta de Mislata va celebrar el divendres de vesprada un taller de lactància al carrer, a les portes de la Casa de la Dona, per a conscienciar a la ciutadania sobre els beneficis de la llet materna. A diferència de les sessions habituals que solen organitzar en el centre de salut de Mislata, esta vegada el taller es va fer a l'aire lliure, "amb l'objectiu de visibilitzar esta pràctica i recolzar a totes les dones que donen el pit als seus fills, perquè és la cosa més natural del món i no fa falta amagar-se per a donar de mamar a un bebè", explica Carmen Lapeña, regidora de la Dona i Polítiques Igualtat de Mislata.

  Amb este tipus de tallers, Amamanta pretén informar a totes les mares dels avantatges de la llet materna. Segons defensen des de l'associació, la lactància materna és beneficiosa a nivell de defenses tant per a la mare com per al xiquet de bolquers, afavoreix el desenvolupament intel·lectual i reforça el vincle entre mare i fill. I a Mislata, segons explica Olga Sierra, coordinadora del grup, "ens sentim molt afortunades per totes les facilitats que ens ofereix l'Ajuntament per a alimentar als nostres fills".

  Mislata compta des de fa uns anys amb dos sales de lactància públiques, situades en la Casa de la Dona i en La Fàbrica. Obrin de 8 a 21 hores i estan dissenyades perquè els pares puguen donar de menjar i endreçar als seus fills, ja que estan equipades amb tot el necessari per a la higiene i alimentació dels més menuts.

  L'associació Amamanta és una entitat sense ànim de lucre formada per mares voluntàries, la principal funció de la qual és informar i donar assessorament emocional a altres mares. Organitza tallers de lactància materna en els principals municipis valencians. El de Mislata se celebra tots els dilluns, d'11:30 a 13:30 hores, en el centre de salut de Mislata, situat en el carrer Buenos Aires.

  Pujar