6 de juny de 2020 6/6/20

L'alcalde rep als joves del Pla de Formació que comencen ara a treballar en l'Ajuntament

L'alcalde rep als joves del Pla de Formació que comencen ara a treballar en l'Ajuntament - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'alcalde rep als joves del Pla de Formació que comencen ara a treballar en l'Ajuntament - (foto 2)
  L'alcalde rep als joves del Pla de Formació que comencen ara a treballar en l'Ajuntament - (foto 3)
  L'alcalde rep als joves del Pla de Formació que comencen ara a treballar en l'Ajuntament - (foto 4)
  L'alcalde rep als joves del Pla de Formació que comencen ara a treballar en l'Ajuntament - (foto 5)
  L'alcalde rep als joves del Pla de Formació que comencen ara a treballar en l'Ajuntament - (foto 6)

  L'Ajuntament de Mislata va convocar a primers d'any un Pla de Formació dirigit a joves acabats de titular. El programa municipal incloïa la concessió de 30 contractes formatius per a ajudar als joves que finalitzen els seus estudis superiors a adquirir experiència laboral, els beneficiaris de la qual s'incorporarien a l'Ajuntament en dos períodes, un a la primavera i un altre a la tardor. Els primers 15 joves van treballar durant els mesos d'abril, maig i juny, i ara s'ha incorporat als diferents departaments municipals la segona tanda de joves, que hui han sigut rebuts per l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa.

  Es tracta de joves menors de 30 anys i recentment graduats, que ara podran posar en pràctica els seus coneixements acadèmics i dotar a l'administració del seu emprendiment i creativitat. L'objectiu d'esta iniciativa municipal, com els ha explicat Bielsa este matí, "és afavorir-vos l'accés al mercat laboral, especialment complicat a l'hora d'aconseguir la primera ocupació, i donar-vos l'oportunitat d'ampliar els vostres coneixements desenvolupant funcions relacionades amb els vostres estudis".

  En la xarrada que han mantingut amb Bielsa, els joves han traslladat a l'alcalde la dificultat que tenen per a trobar un lloc de treball adequat a la seua formació per falta d'experiència laboral. Tots ells són graduats universitaris que compten a més amb màsters i idiomes, "però no hi ha manera de trobar feina perquè tots demanen experiència", segons les seues pròpies paraules. En este grup hi ha arquitectes, enginyers d'obra pública, psicòlegs, educadors socials o historiadors de l'art que en els pròxims mesos treballaran en diferents àrees de gestió, com per exemple la Biblioteca, l'Oficina Tècnica d'Urbanisme o el Gabinet Psicopedagògic.

  La durada dels contractes formatius serà de tres mesos amb una jornada laboral a temps parcial equivalent al 70%, per la qual percebran un salari de 600€ mensuals. En la reunió d'este matí, en la qual ha participat també el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Alfredo Catalá, els dirigents municipals han animat als joves a aprofitar al màxim esta experiència i els han demanat la seua implicació per a seguir millorant el funcionament de l'administració, perquè això redundarà en benefici de tota la ciutadania.

  Pujar