13 de juliol de 2020 13/7/20

Més de 600 joves lliuren a Mislata una batalla entre zombis i supervivents

Més de 600 joves lliuren a Mislata una batalla entre zombis i supervivents - (foto 1)
  • El Consell de la Joventut i diversos col·lectius locals organitzaren la nit de dissabte una divertida gymcana pels carrers de la ciutat

La primera edició de "Zombislata" va reunir el dissabte per la nit a Mislata a més de 600 participants. Es tractava d'un esdeveniment zombi organitzat com una gymcana, on els joves havien de superar una sèrie de proves distribuïdes per tota la ciutat evitant ser infectats per zombis i convertirse en un d'ells.

L'esdeveniment estava organitzat pel Consell de la Joventut, l'associació de ball Beat Crew, els Juniors Per un món nou i els Juniors San Miguel de Soternes. A més dels 559 participants (201 zombis i 358 supervivents), l'esdeveniment va comptar amb l'ajuda de 50 persones voluntàries de les entitats organitzadores i d'altres associacions juvenils de la ciutat, com Targaryen Airsoft, Quera i Jolegami, a més de Creu Roja i Protecció Civil.

L'esdeveniment tenia dos modalitats de participació: zombies i supervivents. Els primers portaven braçalets rojos, anaven agrupats en hordes i tenien com a missió atrapar als participants de l'altre bàndol. Els supervivents, per la seua banda, portaven braçalets verds i havien d'anar superant proves mentre fugien dels morts vivents. Els zombis, per descomptat, degudament uniformats i maquillats per a l'ocasió.

A les 22 hores va començar la batalla amb una representació de l'apocalipsi zombi i la designació dels equips per a les proves en l'amfiteatre de Felipe Bellver, enfront de la Fàbrica, que era la "zona segura" de la Zombislata. Cada equip tenia un mapa de la ciutat dividit en quadrants i l'activitat consistia en diferents proves que havien d'anar superant per a rebre les coordenades de la següent. A les tres del matí es va produir l'escena final, en la qual els equips que havien completat totes les proves i arribaven a temps, es pujaven a les furgonetes i escapaven dels zombis.

Concebuda com una activitat d'oci nocturn saludable, Zombislata va nàixer d'un concurs organitzat pel Consell de la Joventut per a premiar el millor projecte interasociatiu. D'ací va sorgir la unió de Beat Crew i els Juniors, que durant mesos han estat treballant perquè el dissabte no faltarà cap detall organitzatiu, com així va ser.

L'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i el regidor de Joventut, Ximo Moreno, visitaren als joves quan estaven concentrats en Felipe Bellver per a maquillar-se i preparar-se per a una nit plena de sorpreses. Les autoritats municipals felicitaren als organitzadors i els desitjaren una divertida batalla. Com explica Ximo Moreno, "és un orgull comptar en el nostre teixit associatiu amb persones joves compromeses, que realitzen este tipus d'activitats per a tota la joventut de manera totalment altruista".

Pujar