20 d’octubre de 2020 20/10/20

El Govern de Rajoy torna a oblidar-se de la passarel·la per a vianants de l'avinguda de la Pau en els PGE de 2018

El Govern de Rajoy torna a oblidar-se de la passarel·la per a vianants de l'avinguda de la Pau en els PGE de 2018 - (foto 1)

  El Govern d'Espanya ha presentat aquesta setmana el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2018, uns comptes que, un any més, tornen a discriminar a la Comunitat Valenciana, situant-la a la cua en inversió per habitant. A nivell local, els pressupostos de l'executiu del PP també marginen al veïnat de Mislata, que entre molts altres motius, es veuran greument perjudicats per la falta de finançament per al transport públic metropolità.

  Tot i que la Generalitat i els ajuntaments de València, Mislata i voltants van complir amb el requisit del Ministeri d'Hisenda de constituir l'Entitat Metropolitana de Transports, el Govern d'Espanya ha tornat a negar per a 2018 el finançament promès, a través del contracte-programa, que sí reben altres ciutats com Madrid, Barcelona, Canàries, Sevilla o Màlaga.

  I no només això. Perquè l'anhelada passarel·la per a ús exclusiu de vianants que ha d'unir el casc urbà de Mislata amb el barri de l'avinguda de la Pau tampoc figura entre les inversions de l'Estat per a 2018. Es tracta d'un pont per a vianants amb carril bici que discorreria sobre el llit del Turia, al costat del pont de la A-3, i que és una reivindicació històrica de Mislata. De fet, en 2011, Carlos Fernández Bielsa, acabat d'arribar a l'alcaldia, va signar a Madrid un acord amb el llavors ministre de Foment, José Blanco. "Però va arribar el PP a la Moncloa i el nostre projecte va ser condemnat a l'oblit", denúncia Bielsa.

  Fins ara, l'única manera d'anar des de Mislata fins a l'avinguda de la Pau, pegada al terme de Xirivella, és utilitzant un vehicle particular o l'autobús municipal al cementeri. Per això Mislata porta anys reivindicant la construcció d'una passarel·la que done accés al cementeri, al polígon industrial i a l'avinguda de la Pau. L'última vegada va ser el 26 d'octubre de 2016, amb motiu de la presentació de les al·legacions al projecte d'ampliació de la V-30.

  Per a Bielsa, els Pressupostos de 2018 no suposen cap sorpresa, sinó "una mostra més del ninguneig i el maltractament al que el Partit Popular ha sotmès als mislaters i a tots els valencians i valencianes en aquests últims anys". Per aquest motiu, Bielsa anuncia que en els pròxims dies es reunirà amb els seus companys del Grup Socialista en el Congrés dels Diputats per a preparar una esmena i que siguen ells els qui traslladen i defensen en la Cambra baixa les reivindicacions de la ciutadania de Mislata. Entre elles, l'alcalde inclourà també la comissaria de la Policia Nacional de la ciutat, els agents de la qual porten anys treballant "en unes condicions tercermundistes", conclou Bielsa.

  Pujar