18 de setembre de 2020 18/9/20

La Fira del Medi ambient de Mislata reuneix en l'avinguda a més de dos mil persones

La Fira del Medi ambient de Mislata reuneix en l'avinguda a més de dos mil persones - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Fira del Medi ambient de Mislata reuneix en l'avinguda a més de dos mil persones - (foto 2)
  La Fira del Medi ambient de Mislata reuneix en l'avinguda a més de dos mil persones - (foto 3)
  La Fira del Medi ambient de Mislata reuneix en l'avinguda a més de dos mil persones - (foto 4)
  La Fira del Medi ambient de Mislata reuneix en l'avinguda a més de dos mil persones - (foto 5)
  La Fira del Medi ambient de Mislata reuneix en l'avinguda a més de dos mil persones - (foto 6)
  La Fira del Medi ambient de Mislata reuneix en l'avinguda a més de dos mil persones - (foto 7)
  La Fira del Medi ambient de Mislata reuneix en l'avinguda a més de dos mil persones - (foto 8)
  La Fira del Medi ambient de Mislata reuneix en l'avinguda a més de dos mil persones - (foto 9)
  La Fira del Medi ambient de Mislata reuneix en l'avinguda a més de dos mil persones - (foto 10)
  La Fira del Medi ambient de Mislata reuneix en l'avinguda a més de dos mil persones - (foto 11)

  La Fira de Medi Ambient de Mislata s'ha convertit, en amb només sis edicions, en una de les cites més multitudinàries del calendari anual d'activitats de la ciutat. Sis anys en els quals l'Ajuntament i l'empresa pública Nemasa no han deixat de conscienciar a la ciutadania -especialment als més menuts- sobre la necessitat de cuidar i respectar el nostre entorn, a més de la importància de separar els residus i reciclar-los correctament.

  Més de dos mil persones passaren ahir per l'avinguda Gregori Gea, enfront del Centre Cultural, per a participar en les múltiples activitats i tallers d'esta Fira del Medi Ambient. Pel matí ho feren els escolars de Primària dels col·legis de Mislata i per la vesprada el públic en general, en una jornada que va finalitzar al voltant de les huit de la vesprada amb el sorteig d'una bicicleta entre tots els assistents. La fira oferia a xiquets i majors la possibilitat de crear instruments musicals a partir de materials reciclats, tallers de música on fer ús d'ells i tot un seguit de "ecojocs" en els quals completar puzles, pescar residus o demostrar els seus dots de punteria llançant tapons. A més, els escolars tenien preparat un circuit en el qual havien de sortejar tot un seguit de obstacles portant un residu en la mà, per a finalitzar dipositant-lo en el contenidor adequat.

  L'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, la regidora de Medi Ambient, María Luisa Martínez, i el gerent de l'empresa pública, Fernando Díaz, també participaren en la Fira i destacaren l'esforç que l'Ajuntament realitza cada any per a aconseguir una ciutat cada dia més sostenible i compromesa amb el Medi Ambient. De fet, esta fira serveix també d'aparador per a les principals campanyes municipals, com la recollida selectiva de matèria orgànica instal·lada fa d'uns mesos de forma experimental. Ahir, en la fira, els veïns podien informar-se de quin tipus de residus poden dipositar-se i quins no en estos contenidors marrons, a més d'emportar-se a casa de regal un poal de reciclatge de matèria orgànica i un rotllo de borses biodegradables.

  Nemasa també va instal·lar en fira uns espais de neteja i jardineria, dos dels serveis que presta a la ciutadania i que ahir feren les delícies dels més menuts. En el primer, els xiquets i xiquetes van poder pujar-se a les agranadores, decapadores i segadores, a més d'aprendre a utilitzar les bufadores, els carros de neteja o les màquines llevaxicles. En l'altre, els escolars aprenien a fer-se les seues pròpies plantes, tallant els esqueixos, plantant-los en gots i regant-los.

  La regidoria de Promoció del Valencià de Mislata també va participar en la fira regalant a tots els visitants unes borses que portaven impreses les paraules en valencià relacionades amb el reciclatge i el Medi Ambient.

  Finalment, la regidoria de Medi ambient i Nemasa han llançat una nova edició de la campanya "A Mislata, reciclar té premi", una màquina instal·lada en la porta de l'empresa pública, en el carrer José Pomer, per a incentivar el reciclatge de botelles de plàstic, llandes, mòbils, piles o taps. Els veïns poden dipositar allí els seus residus a canvi d'uns punts, "nemasins", que posteriorment es canvien per regals.

  Pujar