20 de setembre de 2020 20/9/20
Sondeig d'opinió

Més del 80% dels veïns consideren molt interessants fer un Centre de Coworking, Sales de Lactància o Horts Urbans

Més del 80% dels veïns consideren molt interessants fer un Centre de Coworking, Sales de Lactància o Horts Urbans - (foto 1)
  • L'alcalde, que obté una puntuació dels ciutadans d'un 6,64 sobre 10, defineix el sondeig com "un instrument de treball per a millorar els serveis als mislaters i mislateres"

MÉS FOTOS
Més del 80% dels veïns consideren molt interessants fer un Centre de Coworking, Sales de Lactància o Horts Urbans - (foto 2)

L'aparcament i la desocupació són els dos problemes que més preocupen els veïns que Mislata que, com a norma general, estan satisfets amb el funcionament dels serveis municipals.

Esta és una de les principals conclusions obtingudes pel sondeig que anualment es realitza des de la corporació. El treball, coordinat per alumnes del programa La Dipu Et Beca, s'ha desenvolupat sobre més de 500 entrevistes en línia i presencials i té un marge d'error de, 4,28%.

Serveis importants com la neteja viària (43,3% positiu enfront d'un (18% negatiu), els parcs i jardins (62,7% positiu enfront de 8,9% negatiu) o la Policia Local (que satisfà al 53,2% dels veïns enfront d'un 13,5% d'insatisfacció) també han sigut valorats pel veïnat.

També els projectes del govern són positivament valorats pels ciutadans: Centre de Coworking (80% interessant); Sales de Lactància (83% interessant); Biennal de Pintura i Escultura (54% interessant) o Horts Urbans (81% interessant)

Preguntat per la principal preocupació dels mislaters i mislateres, l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, ha recordat que Mislata "és la segona ciutat europea en densitat de població pel que és lògic que l'aparcament siga una gran preocupació", això no obstant, ha assegurat sentir-se satisfet perquè "any rere any esta preocupació disminueix. S'han creat 2.000 places en els últims anys (1.450 en aparcaments públics i 500 en solars habilitats) i seguirem habilitant espais d'estacionament", al mateix temps que es compromet a "aprofundir en la sostenibilitat i intensificar l'ús de transports alternatius al vehicle particular".

El primer edil ha valorat positivament tant el treball dels becaris que han realitzat el sondeig com els positius resultats obtinguts per la gestió de l'equip que presideix. Malgrat açò ha volgut matisar que "el sondeig no es realitza per a satisfer o no als gestors del municipi, sinó per a tenir un instrument més que ens permeta millorar les condicions de vida dels mislaters i mislateres" i, des d'eixe punt de vista, "ens interessa molt saber que preocupa els veïns per a encaminar la gestió a resoldre eixes preocupacions".

L'estudi també conté la valoració que realitzen els ciutadans tant de l'alcalde com dels portaveus dels diferents grups municipals. El resultat, en este apartat, atorga a Carlos Fernández Bielsa un 6,64, a la portaveu del PSOE, María Luisa Martínez, un 4,48; al popular Jaime Bronchud un 3,2; a Javier Gil, de Compromís, un 3,19 i un 2,39 a José María González, de Ciutadans.

Pujar