elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La cultura i les arts escèniques es donen la mà en la huitena edició del MAC de Mislata

La cultura i les arts escèniques es donen la mà en la huitena edició del MAC de Mislata
  • Més de 20 activitats conformen aquest esdeveniment que ja s'ha consolidat amb un dels festivals d'arts escèniques de referència en la Comunitat Valenciana

MÉS FOTOS
La cultura i les arts escèniques es donen la mà en la huitena edició del MAC de Mislata - (foto 2)

La celebració del MAC (Mislata Art al Carrer) arriba de nou a Mislata després de set edicions programant a les millors companyies nacionals i sumant notables èxits de públic. Aquest esdeveniment, consolidat ja com un dels festivals d'arts escèniques de referència en la Comunitat Valenciana, celebra la seua huitena edició del 12 al 22 de maig, concentrada sobretot en els dos caps de setmana, de divendres a diumenge, replets d'actuacions al carrer -en diferents punts de la ciutat- i amb espectacles d'accés lliure i gratuït.

L'aposta de l'Ajuntament de Mislata per traure la cultura dels teatres al carrer i universalitzar el seu consum ha fet efecte, fins al punt de convertir-se en un dels esdeveniments municipals més esperats per la ciutadania. Com ha explicat l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, aquest és el principal objectiu del MAC, "acostar les arts escèniques a tots els públics i també als quals no solen ser consumidors de cultura, podent gaudir de companyies teatrals de gran nivell".

L'organització repetirà una vegada més la fórmula que tan bé ha funcionat en les seues edicions anteriors, amb una clara aposta pels criteris de qualitat de les seues propostes escèniques. Més d'una quinzena de companyies de primer nivell arribades des de tots els racons del país presentaran els seus nous espectacles als carrers de Mislata.

El públic del MAC tindrà enguany l'oportunitat de gaudir, entre altres, d'espectacles com el de la Fam, encarregats d'inaugurar el festival amb el seu itinerant Aquil·les ; l'espectacle Illa, de la Companyia D’Clic; la comèdia de carrer Carman, de Javier Ariza; o la proposta de Maduixa, Migrara, que clausurarà el festival.

A més, els més xicotets també tindran el seu moment de protagonisme durant el festival, amb MAC Escolar i MAC al Pati, unes sessions especialment dirigides a ells, amb la finalitat de fomentar també la cultura entre els xiquets i xiquetes. I també en l'edició d'enguany, el MAC continuarà amb els concerts per a públic familiar en l'emblemàtic Hort de Sendra. En aquesta ocasió serà el dissabte 21 de maig al matí, una jornada que inclourà tallers circenses per als més xicotets i l'actuació de Delafé.

Tota la informació del festival (companyies, espectacles, horaris, plans d'ubicació, etc.) la pots trobar en aquest enllaç.

Programació completa

Dijous 12 de maig

AQUILAS. De la Fam.

19.00 hores. Lloc: itinerant, des de la Fàbrica a l'Av. Gregorio Gea

ADEU, AMO MEU. D'Olympia Metropolitana

Divendres 13 de maig

CAIGUDA LLIBRE de C-Dansa

HANLE de Leamök

Dissabte 14 de maig

UN JARDÍ DE CIRC

A-TA-CA! de Calç i Canto

PAURA de Lucas Escobedo

Diumenge 15 de maig

FORA D'ESTOC de Edu Manazas

Del 16 al 20 de maig

MISLATA, CIUTAT DE CIRC. Equip de dinamització cultural del Ajuntament de Mislata

Dimecres 18 de maig

DOLCE SALATO de Carpa Diem

Dijous 19 de maig

FRÀGIL de María Andrés

CALMA! de Guillem Albá

Divendres 20 de maig

KARPATY de la Troupe Malabó

Illa de De Clic

Dissabte 21 de maig

TALLER DE CIRC de Zarjana Circ Inclusiu

DELAFÉ

CARMAN de Javier Ariza

SURATS de David Moreno i Cristina Callea

Diumenge 22 de maig

HORTA de l'Horta Teatre

LA BANDA de Otradanza

MIGRAR de Cia. Maduixa

Pujar