19 d’octubre de 2019 19/10/19

Els corresponsals juvenils de Mislata participen a la Trobada d'Alumnat Actiu de la Xarxa Joves.net

Els corresponsals juvenils de Mislata participen a la Trobada d'Alumnat Actiu de la Xarxa Joves.net - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els corresponsals juvenils de Mislata participen a la Trobada d'Alumnat Actiu de la Xarxa Joves.net - (foto 2)

  El passat dissabte 27 de gener es va realitzar a Picassent la Trobada d' Alumnat Actiu de la Xarxa Joves.net, el consorci comarcal que presideix el regidor de Mislata Toni Arenas. Es tracta d'un esdeveniment habitual des de 2010, que any rere any aglutina a més participants per treballar al voltant de temes d'actualitat i empoderar-los per ser part d'una societat crítica, participativa i activa. La representació mislatera va estar formada pels corresponsals juvenils, estudiants de Secundària que fan de nexe d'unió entre l'Ajuntament i els instituts de la ciutat.

  En aquesta ocasió, un centenar de joves foren els i les que pogueren participar a la jornada. Joves d'Alaquàs, Aldaia, el barri del Crist, Mislata, Paterna, Picassent, Quart de Poblet, Sagunt, Silla, Torrent i Xirivella que formen part del programa d'alumnat actiu al seus municipis i que dissabte compartiren una jornada amb joves d'altres municipis reflexionant al voltant de qüestions de gènere.

  La jornada va començar amb la rebuda per part dels joves de Picassent a la resta de participants a la casa de la Cultura de la localitat i el repartiment obsequis, com ara la llibreta, llapicera i polsera de l'IVAJ, així com la samarreta de la Xarxa Joves.net dissenyada per a visibilitzar aquestes activitats. Acte seguit, el president del consorci Xarxa Joves.net, Toni Arenas, i l'alcaldessa de Picassent, Conxa García, donaren la benvinguda als i les joves. Arenas va destacar la importància del treball en xarxa basant-se en els resultats de creixement que està tenint el consorci durant els darrers anys. En el cas de les trobades de joves, explica el president, "des de l'any 2010 hem passat de fer-ne una a 3 trobades anuals, i de participar 6 a 11 municipis en la comissió". Per la seua part, l'alcaldessa va destacar la importància d' impulsar polítiques de joventut als municipis.

  Els i les tècniques de joventut dels municipis, la tècnic de suport de Xarxa Joves.net, la tècnic d'igualtat de Picassent i els i les joves d'aquest municipi de l'Horta Sud realitzaren activitats al llarg del matí per tal de reflexionar sobre gènere i violència. A més, durant el matí, els va acompanyar el director general de l'IVAJ, Jesús Martí, el qual va mostrar admiració sobre el treball de la Xarxa Joves.net i la magnitud de participació juvenil que mou aquestra trobada.

  Després de dinar, els i les participants tingueren un moment creatiu per tal de plasmar en un curt, amb l'ajuda d'un taller organitzat per AUCA, els seus sentiments i conclusions sobre el tema treballat al llarg del matí. La jornada va acabar amb joves plens d'idees d'activitats per poder dur a terme als seus municipis i amb ganes de retrobar-se novament.

  ocultar
  Els corresponsals juvenils de Mislata participen a la Trobada d'Alumnat Actiu de la Xarxa Joves.net
  Pujar