14 de novembre de 2019 14/11/19

Compromís proposa instal·lar desfibril·ladors als centres educatius de Mislata

  Compromís per Mislata presenta al Ple de desembre una moció per a instal·lar desfibril·ladors en els centres educatius de Mislata. Javier Gil, portaveu i regidor de Compromís per Mislata, ha comentat que "amb la moció pretenem garantir un dret constitucional com és la protecció de la salut".

  La moció de compromís proposa que l'Ajuntament instal·le els desfibril·ladors en tots els centres educatius públics de Mislata durant el curs escolar 2019-2020. "Disposar de desfibril·ladors reduiria el temps de resposta davant una parada cardíaca, i implicaria augmentar exponencialment la probabilitat de salvar la vida de la persona" ha explicat Gil.

  Segons alguns estudis, a Espanya si tens una parada cardíaca fora de l'àmbit sanitari, només tens un 10% de probabilitat de sobreviure. En canvi, a EEUU l'èxit de sobreviure és del 50% com a conseqüència de la presència massiva de desfibril·ladors. "Aquest fet evidencia la necessitat de la seua instal·lació en l'àmbit educatiu" ha defensat Gil.

  "Des dels poders públics hem de ser capaços d'atenuar o eliminar, en la mesura del possible, les conseqüències negatives de determinades patologies, en aquest cas una parada cardíaca, mitjançant accions individuals i/o col·lectives".

  Javier Gil ha conclòs afirmant que "segons les dades que tenim, la inversió no és molt elevada, encara que per a nosaltres a la salut i la vida no cal ficar-li preu, són drets fonamentals que cal respectar i protegir, i amb aquesta proposta s'aconsegueixen ambdues coses."

  ocultar
  Compromís proposa instal·lar desfibril·ladors als centres educatius de Mislata
  Pujar