24 d’octubre de 2020 24/10/20

Compromís per Mislata "treballa per la salut davant la contaminació atmosfèrica"

Compromís per Mislata "treballa per la salut davant la contaminació atmosfèrica" - (foto 1)

    Compromís per Mislata presenta al Ple municipal una moció per a la instal·lació d'estacions de qualitat de l'aire a Mislata per a garantir la salut de la població davant la contaminació atmosfèrica. En la proposta de Compromís es planteja la necessitat d'elaborar i executar protocols locals de qualitat de l'aire.

    La moció de Compromís proposa que el ple de l'Ajuntament acorde la instal·lació al terme municipal de Mislata d'instruments de mesura de la qualitat de l'aire per tal de fer un seguiment continu i automàtic de les substàncies contaminants. Javier Gil, portaveu i regidor de Compromís per Mislata, ha comentat que "la contaminació atmosfèrica provoca la mort de milers de persones cada any als nostres municipis, tal com ha manifestat l'Organització Mundial de la Salut en nombroses ocasions".

    "Mislata és una ciutat amb activitats industrials dins del nucli urbà del municipi com és el cas de la Fàbrica de Payá o una gasolinera. A més, estem envoltats per vies de gran afluència de trànsit com són l'A-3 i la V-30 però no tenim al nostre terme instruments de mesura de substàncies contaminants de l'aire" ha explicat Gil.

    Davant d'aquesta situació, comenta Gil que "els poders públics tenim la responsabilitat de garantir la protecció més gran possible de la salut de la població a conseqüència d'episodis de contaminació atmosfèrica puntual o continua. En aquest sentit, la moció que presentem des de Compromís és una bona proposta per a començar a treballar en la millora de la qualitat de l’aire".

    Pujar