15 de novembre de 2019 15/11/19

Compromís per Mislata proposa publicar totes les factures pagades amb diners públics

Compromís per Mislata proposa publicar totes les factures pagades amb diners públics - (foto 1)

  La coalició valencianista ha presentat una moció demanant més transparència, proposa que totes les despeses a compte dels diners del poble es facen publiques, en paraules del seu regidor, Javier Gil, "el veïnat de Mislata té el dret a saber com i en què es gasten els seus diners, davant l'opacitat d'un govern que amaga tota la informació que els demanem, nosaltres proposem avançar en la línia contrària, volem que la ciutadania tinga tota la informació i puguen valorar si realment aquests diners s'inverteixen a millorar el nostre municipi o pel contrari, són una ferramenta de propaganda al servici de qui governa".

  Aquesta mesura, que ja funciona en altres països de la Unió Europea, no hauria de ser un problema per a cap govern que defense la transparència com a model de gestió pública. Mislata podria convertir-se en pioner en transparència, implantant un model que facilita el treball de l'oposició i fa de l'administració pública un lloc més transparent i accessible pels seus usuaris. Javier Gil ha afegit que, "no podem parlar d'una administració més propera al ciutadà si li amaguem informació, els diners del poble no són dels seus governants, són dels seus veïns, i per tant, què hi ha més democràtic que aquests tinguen la possibilitat de fiscalitzar directament la tasca de govern accedint directament a tota la informació en relació a les despeses".

  "Possibilitar que el veïnat de Mislata puga accedir directament a tota la informació relacionada amb les despeses del seu ajuntament, ens apropa a una administració més participativa, més transparent, més col·laborativa, en definitiva, una administració més propera als seus representats. Per allò que demanarem el suport de tots els grups municipals perquè puga tirar endavant aquesta proposta" ha conclòs Gil.

  ocultar
  Compromís per Mislata proposa publicar totes les factures pagades amb diners públics
  Pujar