18 de novembre de 2019 18/11/19

Compromís: 'Bielsa fa xantatge a la ciutadania als pressupostos de Mislata'

Compromís: 'Bielsa fa xantatge a la ciutadania als pressupostos de Mislata' - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Compromís: 'Bielsa fa xantatge a la ciutadania als pressupostos de Mislata' - (foto 2)

  El passat dilluns 26 novembre Compromís per Mislata es va reunir amb l'associació de centres educatius infantils per tal de conèixer la proposta de conveni del servei d'escolarització infantil en Mislata que havien presentat a l'Ajuntament. Aquesta reunió amb els grups polítics de l'oposició se celebra com a conseqüència de la negativa de l'equip de govern de portar endavant la proposta. Una reunió que va comptar amb la presència de tots els grups de l'oposició i Podem Mislata excepte Ciudadanos, el qual va ignorar a l'associació.

  Javier Gil, portaveu i regidor de Compromís per Mislata, ha declarat que «fruit d'aquesta col·laboració, des de Compromís vam presentar una esmena als Pressupostos 2019 per tal d'incloure una partida de 94.000€ per a la realització del conveni educatiu, i garantir la igualtat de condicions en l'accés a l'escolarització de 0 a 3 anys».

  El regidor de Compromís ha denunciat que «l'equip de govern de Bielsa va mentir a les directores dels centres infantils dient-los que no era possible fer el conveni per qüestions tècniques». En canvi, l'interventor el mateix dia del ple va emetre un informe on afirmava que no hi havia cap inconvenient pressupostari per a l'aprovació de l'esmena.

  «Aquest fet evidència que Bielsa sempre s'amaga darrere dels tècnics i no té escrúpols en utilitzar partidistament associacions del municipi, li hem de recordar que incloure una proposta al pressupost és qüestió de voluntat política» ha comentat Gil.

  Però, el més vergonyós encara estava per vindre. La presència massiva de l'Associació de Centres Privats d'Educació Infantil de primer cicle de Mislata al Ple municipal i la força dels grups polítics de l'oposició, a excepció de Ciudadanos, va destapar la carassa del PSOE. Bielsa, 'el rei del postureo' i del xantatge. L'alcalde socialista va condicionar la negociació de la proposta a obtenir el vot favorable de l'oposició als pressupostos «Bielsa ens va fer xantatge i no va dubtar en utilitzar a l'Associació de Centres Privats d'Educació Infantil per a obtenir benefici propi, demostrant que no té escrúpols» ha declarat Gil.

  "Fer polítiques és pensar en les persones, no en fer política per al seu melic com el PSOE de Bielsa. Des de Compromís hem defensat la proposta perquè estem convençuts de la importància que té l'escolarització infantil i més encara poder garantir l'accés en igualtat de condicions» a més, Javier Gil ha afegit que «no podíem votar els pressupostos de Bielsa perquè converteixen a Mislata en una agència de publicitat però hem ficat per damunt els interessos dels més menuts i garantir l'educació infantil de 0 a 3 anys, ja que és el més important».

  ocultar
  Compromís: 'Bielsa fa xantatge a la ciutadania als pressupostos de Mislata'
  Pujar