elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Carmen Amoraga presenta a Mislata "Basta con vivir"

Carmen Amoraga presenta a Mislata "Basta con vivir"
  MÉS FOTOS
  Carmen Amoraga presenta a Mislata "Basta con vivir" - (foto 2)
  Carmen Amoraga presenta a Mislata "Basta con vivir" - (foto 3)
  Carmen Amoraga presenta a Mislata "Basta con vivir" - (foto 4)

  L'escriptora valenciana Carmen Amoraga va presentar ahir a la vesprada a Mislata la seua última novel·la, "Basta con vivir", un cant a la força de la solidaritat entre dones. Les seues protagonistes són Pepa i Crina. La primera és una dona madura en fallida emocional, que sent que ha malgastat la seua vida i culpa al món de la seua aparent desgràcia. La segona, una jove obligada a prostituir-se per una xarxa de tràfic de blanques, que a més planeja vendre al bebè que espera. Pepa, en ple procés de rehabilitació emocional, decideix bolcar-se a ajudar a eixa xica desconeguda.

  Carmen Amoraga, que ja va estar a Mislata en 2014 presentant "La vida era esto", novel·la amb la qual va guanyar el Premi Nadal, va explicar ahir a les assistents a l'acte que Pepa i Crina "són les dues cares del dolor i de la solidaritat" i la constatació que "ajudar als altres és la millor manera d'ajudar-se a un mateix". L'autora va assegurar que aquesta novel·la és un retrat de la realitat que ens envolta: "Deixem molt a desitjar com a societat, perquè no volem veure el sofriment dels altres i mirem per a un altre costat".

  L'acte s'emmarcava dins de la programació de les XXXI Jornades de la Dona de Mislata, per la qual cosa bona part de la xarrada va girar també al voltant de qüestions relacionades amb la igualtat, una lluita en la qual Carmen Amorgada assegura sentir-se "totalment identificada". Les regidores de Cultura i Dona, Pepi Luján i Carmen Lapeña, van ser les encarregades de presentar l'acte i acompanyar en la taula a Carmen Amoraga.

  Pujar