12 d’agost de 2020 12/8/20

Les arts escèniques es donen cita a Mislata amb la setena edició del MAC

Les arts escèniques es donen cita a Mislata amb la setena edició del MAC - (foto 1)
  • Des del divendres 10 fins al diumenge 19 de maig s'aniran desenvolupant diferents activitats relacionades amb les arts escèniques

MÉS FOTOS
Les arts escèniques es donen cita a Mislata amb la setena edició del MAC - (foto 2)
Les arts escèniques es donen cita a Mislata amb la setena edició del MAC - (foto 3)

La setena edició del festival Mislata Art al Carrer (MAC) ja ho té tot preparada per a com és habitual no deixar indiferent a cap dels assistents, que s'acosten fins als carrers de Mislata entre el divendres 10 i el diumenge 19 de maig. Teatre, circ, dansa i música són algunes de les disciplines artístiques que componen el cartell d'activitats elaborat per a enguany.

“Volem acostar les arts escèniques a tots els públics, també als quals no solen ser consumidors de cultura o als quals no poden permetre's pagar una entrada per a veure a companyies teatrals d'aquest nivell” explica l'alcalde Carlos Fernández Bielsa, qui es mostra convençut que com ha ocorregut en edicions anteriors serà un èxit.

I és que, després de sis anys omplint els carrers de la localitat valenciana d'art en viu gràcies a la col·laboració d'algunes de les millors companyies nacionals, el MAC s'ha consolidada com un dels festivals d'arts escèniques de referència a la Comunitat Valenciana, i per descomptat a nivell local.

Com és habitual, el MAC distribuirà les seues activitats i actuacions al llarg de dos caps de setmana i pels diferents punts de la ciutat. Cal recordar que tant veïns com visitants podran acostar-se fins a aquests punts per a gaudir de la programació de manera gratuïta i amb accés lliure.

Una fórmula que funciona

Oferir una programació basada en els criteris de qualitat és la fórmula que es marquen des de l'organització a l'hora d'encarar la selecció de propostes que es presentaran al públic. És una aposta clara i que segueix una fórmula que funciona, és per això que en aquest 2019 es comptarà amb la participació de més d'una quinzena de companyies de primer nivell arribades des de tots els racons del país, i que presentaran els seus nous espectacles davant l'atenta mirada dels espectadors valencians.

A més, el públic del MAC tindrà al seu abast en els dues fi de setmanes centrals del mes de maig una gran varietat d'espectacles. A continuació, et comptem alguns dels més destacats:

La primera de les cites que no et pots perdre aquesta relacionada amb el món circense i tindrà lloc aquest divendres a les 19.30 hores en l'Amfiteatre Felipe Bellver. Es tracta de l'espectacle Essencial de la companyia Vaivé Circ, on durant quasi una hora el públic podrà introduir-se en un món de transicions que li portarà a viure un viatge d'aventures en llocs d'allò més recòndits.

A més, no dubtes a tornar a l'Amfiteatre el divendres 17 de maig a la nit (22.30 hores) perquè tindrà lloc l'actuació dels bascos Lurrak -una de les millors companyies que mescla totes les disciplines artístiques- en la qual combinen la dansa i el teatre en una mateixa funció. Si el que cerques és un espectacle amb el qual sorprendre't i amb el qual gaudir majors i xicotets, segueix-li molt de prop la pista a la companyia murciana UpArte els qui oferiran un espectacle on es conjuminaran el tradicional teatre amb les acrobàcies i les tècniques circenses.

La programació del MAC abasta dues fi de setmanes sencers on l'art és l'absolut protagonista, i per a tancar una edició que segur marcarà tendència cal fer-ho amb un espectacle a l'altura de les circumstàncies. En aquest ocasió, des de l'organització han decidit fer-ho amb l'obra ‘Express’ de la companyia Falten 7 que en dia 19 a les 20.30 ocuparà l'Avinguda Gregoria Gea per a contar la història de la peculiar agència de missatgeria Express on res funciona com deuria.

Però el MAC no és sol un festival per a adults, si no que els més xicotets també tindran el seu moment de protagonisme durant el festival, amb MAC Escolar i MAC al Pati, unes sessions especialment dirigides a ells, amb la finalitat de fomentar també la cultura entre els xiquets.

A més enguany torna el MAC Pro, una jornada de debat per a professionals de les arts escèniques, gestors culturals i organitzadors d'altres festivals, però a la qual també podrà assistir qualsevol persona interessada en aquest sector.

No oblides que pots consultar la programació completa visitant la pàgina web oficial del festival https://macmislata.es/es, les seues xarxes socials i l'aplicació mòbil on et mantindran al dia de tot el relacionat amb aquesta important cita.

Pujar