elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els andalusos de la Comunitat Valenciana celebren a Mislata el seu dia gran

Els andalusos de la Comunitat Valenciana celebren a Mislata el seu dia gran - (foto 1)
  • Els presidents autonòmics Susana Díaz i Ximo Puig assistixen en el pavelló de la Canaleta al festival organitzat per FECACV

MÉS FOTOS
Els andalusos de la Comunitat Valenciana celebren a Mislata el seu dia gran - (foto 2)
Els andalusos de la Comunitat Valenciana celebren a Mislata el seu dia gran - (foto 3)
Els andalusos de la Comunitat Valenciana celebren a Mislata el seu dia gran - (foto 4)
Els andalusos de la Comunitat Valenciana celebren a Mislata el seu dia gran - (foto 5)
Els andalusos de la Comunitat Valenciana celebren a Mislata el seu dia gran - (foto 6)
Els andalusos de la Comunitat Valenciana celebren a Mislata el seu dia gran - (foto 7)
Els andalusos de la Comunitat Valenciana celebren a Mislata el seu dia gran - (foto 8)
Els andalusos de la Comunitat Valenciana celebren a Mislata el seu dia gran - (foto 9)
Els andalusos de la Comunitat Valenciana celebren a Mislata el seu dia gran - (foto 10)
Els andalusos de la Comunitat Valenciana celebren a Mislata el seu dia gran - (foto 11)

Un any més, Mislata ha tornat a acollir la celebració del dia gran els andalusos residents a la Comunitat Valenciana. El pavelló poliesportiu de la Canaleta ha sigut de nou l'escenari de la celebració del Dia d'Andalusia, organitzat per la Federació d'Entitats Culturals Andaluses (FECA-CV). Durant estos últims dies, les cases regionals andaluses de la Comunitat han commemorat la seua setmana gran, dedicada enguany a la província de Còrdova, i el del diumenge va ser l'acte central del seu programa.

Més de dos mil persones ompliren el pavelló de Mislata en un festival que va comptar amb l'assistència, per segon any consecutiu, de la presidenta andalusa Susana Díaz, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, que presidiren l'acte al costat de l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa.

L'acte va comptar amb una part folklòrica, amb actuacions musicals dels quadres de ball de les associacions andaluses, i una part més institucional, amb les intervencions de Díaz, Puig i Bielsa, a més de la de la presidenta de la FECACV, Puri Torres. L'alcalde va donar les gràcies a la Federació per triar una altra vegada Mislata per a celebrar el Dia d'Andalusia i va agraïr també la presència dels dos presidents, que un altre any més han volgut acompanyar als andalusos de la Comunitat en el seu moment gran.

Durant la seua intervenció, Bielsa va fer un reconeixement a "aquells que van vindre a les nostres terres a buscar un futur millor per a ells i per als seus fills". Davant un auditori que simbolitzava com ningú l'agermanament entre les dos dues regions, l'alcalde va posat als andalusos com a exemple de "poble noble, de lluita i d'entrega. Per això els valencians vos mirem amb respecte i admiració". Per a acabar, Bielsa va citar a Blas Infante i el seu ideal de "projecte compartit", per a concloure que "a això aspirem i per ixe ideal hem de treballar".

La presidenta andalusa, molt aclamada pels seus paisans durant tot l'acte, va posar a Andalusia com a exemple de "igualtat, compromís i solidaritat" i va destacar que la unió d'andalusos i valencians "ens fa més forts als uns i els altres". A més, va animar a totes les cases regionals a seguir promocionant els valors andalusos més enllà de la seua terra i els va dir que sempre tindran a prop a la seua Junta d'Andalusia.

El president de la Generalitat va posar en valor el caràcter acollidor dels valencians i va recordar en la seua intervenció al poeta alacantí Miguel Hernández, per a dir que "mai cal perdre l'esperança de tindre un futur millor".

Després de l'acte, Díaz, Puig i Bielsa van visitar la seu de l'Associació Andalusa de Mislata, on van compartir uns moments amb els seus socis, "els ambaixadors d'Andalusia en la ciutat", com ha dit el seu president. Allí presenciaren l'actuació dels grups de ball de l'associació i xarraren amb els mislaters i mislateres, posant fi així a les celebracions del Dia d'Andalusia a la Comunitat.

Pujar