elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 4.000 joves van participar durant el curs passat en el programa Valoracció

Més de 4.000 joves van participar durant el curs passat en el programa Valoracció
    MÉS FOTOS
    Més de 4.000 joves van participar durant el curs passat en el programa Valoracció - (foto 2)
    Més de 4.000 joves van participar durant el curs passat en el programa Valoracció - (foto 3)
    Més de 4.000 joves van participar durant el curs passat en el programa Valoracció - (foto 4)

    L'educació dels joves és una responsabilitat compartida dels centres escolars amb les diferents institucions públiques i entitats socials. Així ho entén l'Ajuntament de Mislata, que cada any impulsa un programa anomenat "Valoracció", amb l'objectiu de contribuir al fet que la joventut aprenga a formar part de la societat, a impulsar la seua autonomia, la seua realització personal i a fomentar la seua consciència crítica. El programa inclou un ampli ventall d'activitats d'educació en valors que es desenvolupen en els propis instituts i que durant el curs passat van registrar una participació de 4.320 joves.

    Amb la finalitat de presentar-los la memòria del curs passat i el calendari d'activitats previstes per al curs escolar 2017/2018, l'Ajuntament de Mislata ha reunit en el Centre Jove del Mercat als responsables de tots els centres educatius de Secundària. Com explica el regidor de Joventut, Ximo Moreno, "Valoracció és un programa formatiu que complementa la tasca pedagògica dels instituts i que intenta centrar-se en aquelles qüestions que més preocupen a la joventut".

    De les activitats de l'any passat, les més nombroses quant a participació juvenil van ser la Campanya d'animació lectora i la Fira del Medi ambient. Altres propostes municipals com "Connectats pel valencià" o les xarrades de la UPCCA per a prevenir el consum de cànnabis també van congregar a molts joves de Mislata. Des de "Valoracció" també es coordinen activitats promogudes per altres entitats socials, com l'exposició "Veo veo" del curs passat, organitzada per l'Assemblea de Cooperació per la Pau per a fomentar la diversitat cultural, o el Pla Diversia del col·lectiu Lambda.

    En la reunió celebrada en El Mercat també ha assistit la regidora d'Educació, Ana María Julián, així com els tècnics de l'àrea de Joventut i el responsable de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives. La intervenció de la UPCCA en els instituts és fonamental per a reduir els factors de risc i fomentar actituds responsables davant el consum d'alcohol i altres substàncies.

    Pujar