elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els millors llocs per a anar d'excursió a la província de València

Els millors llocs per a anar d'excursió a la província de València
  • Olvídate del ruido de la capital y sumérgete en la naturaleza valenciana


Quan un pensa en València, li ve a la ment la imatge d'una gran ciutat, moderna, plena d'oci… I així és, però la província de València ofereix molt més que una gran capital. La naturalesa i l'entorn valencià són idonis per a realitzar rutes i excursions, i alguns se'ls seus paratges alberguen racons naturals d'una gran bellesa i qualitat. Alguns dels llocs idonis per a poder anar d'excursió i oblidar-se del reuido de la metròpoli són els següents.

La Marjal del Moro


La Marjal del Moro és l'albufera pròpia que està situada en l´Horta Nord. Situada a la platja de Puçol, és un lloc molt inusual, i poc conegut on poder gaudir d'un passeig agradable i tranquil en la naturalesa. Travessant un xicotet camí sobre una platja de roques, trobem un paratge únic, ple d'ocells i plantes, així com un xicotet llac amb diversos miradors al seu voltant. La ruta no és circular, així que s'ha d'anar amb compte sobre el recorregut i temps que aquest puga portar, ja que el que es camine d'anada, farà també de tornada. A més, l'accés és assequible, i aparcament de sobres en el lloc de començament de la ruta.

El Garbí


Molt conegut a la ciutat de valència, es tracta d'un mirador espectacular situat en la Serra Calderona. Es pot accedir amb cotxe o amb bicicleta, i una vegada allí tirar a caminar. Encara que molta gent la coneix com un lloc en el qual veure el capvespre, també és un lloc ideal on perdre's entre els seus boscos i gaudir de la flora i la fauna. Hi ha infinitat de rutes per a realitzar, tant a peu com caminant, i, una vegada acabada, es pot acudir als restaurants de la rodalia per a recuperar energies.

Via verda del Serpis


Aquesta ruta ideada per als amants del senderisme connecta València i Alacant. El recorregut imita al del denominat “Tren dels anglesos”, un ferrocarril molt rellevant en el desenvolupament industrial de totes dues comarques. És una ruta lineal, i de bastant longitud (13 quilòmetres), per la qual cosa s'ha d'estudiar molt bé el temps i el recorregut que es desitge realitzar, i pot fer-se tant a peu com amb bicicleta de muntanya. La recomanació que es fa a aquells que desitgen realitzar-la és, de recórrer 5-6 quilòmetres, fins a la fàbrica de l’ infern, si es recorrerà tan sols en un dia, i, si anara a realitzar-se en dos, el primer dia una meitat començant a l'Orxa, i el segon la restant començant a Vilallonga.

Ruta de l'aigua de Xelva


La Ruta de l'Aigua és un passeig assequible i enriquidor localitzat en el municipi de Xelva. En ella una sendera farà de guia entre la naturalesa i els nombrosos brolladors i fonts naturals que es creuen al seu pas. És un recorregut circular, d'aproximadament dues hores de duració. A més, al llarg del recorregut es pot gaudir de la piscina natural en La Playeta, on es pot gaudir del bany, o també visitar el túnel de Olinches.

Ruta dels Ponts Penjants de Xulilla

La localitat de Xulilla es troba en el paratge natural del Canó del Riu Túria, fet que li permet ser un lloc idoni per a la pràctica de senderisme. La ruta dels Ponts Penjants de Xulilla suposa un recorregut circular amb una distància d'uns 16 quilòmetres, i és una de la més populars i boniques de la província de València. Al costat de congostos i parets que s'eleven quasi 80 metres, el circuit arriba fins als famosos ponts, el lloc on poder apreciar les immillorables vistes de les Falçs del Túria. A més, és una ruta fàcil, assequible per a qualsevol persona.

Parc Natural de les Falçs del Cabriol


Situat a l'interior de la província de València, el Parc Natural de les Falçs del Cabriol és una reserva natural protegida, reconeguda per la seua flora i fauna. Entre les espècies més reconegudes i cridaneres que poder albirar, es troben l'àguila real, la cabra muntesa i la llúdria, aquesta última a causa de la presència del riu Cabriol. L'itinerari per excel·lència d'aquest parc natural és el dels Ganivets de Contreras. El nom fa referència a les crestes encuchilladas que es troben en el lloc, formades a causa de l'erosió de la penya. Durant el trajecte es poden apreciar multitud de formacions rocoses i vegetació que culminen amb una baixada fins al riu Cabriol. Cal destacar que malgrat ser una ruta “llarga”, es pot realitzar en família amb els més xicotets.

Pujar