19 de setembre de 2020 19/9/20

Milagrosa Martínez no ingressarà a la presó previ pagament de 15.000 euros

Milagrosa Martínez no ingressarà a la presó previ pagament de 15.000 euros - (foto 1)

  La que fóra Consellera de Turisme, alcaldessa de Novelda i Presidenta dels Corts Valencianes, la segona autoritat política de la Comunitat Valenciana, Milagrosa Martínez, no ingressarà a la presó tal com sí han fet altres condemnats de la trama Gürtel, sempre que satisfaça la quantitat de 15.000 euros en concepte de fiança. La notícia s'ha conegut hui després que la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) haja fet públic que ha ordenat presó eludible amb fiança de 15.000 euros per a la exconsellera de Turisme i expresidenta de les Corts, Milagrosa Martínez, condemnada divendres passat a 9 anys de presó pels delictes de prevaricació administrativa, malversació i suborn passiu. Martínez havia al·legat el seu estat de salut com a defensa a l'hora de demanar no ingressar en la presó.

  Es tracta d'una mesura cautelar, a l'espera que el Tribunal Suprem veja els recursos contra la sentència que va considerar provat que amanyà contractes per a afavorir a les empreses de la trama Gürtel amb les adjudicacions per al muntatge de l'expositor de la Comunitat en la Fira Internacional de Turisme (Fitur) en les edicions de 2005 a 2009.

  Retirada del passaport

  Martínez haurà de comparèixer dues vegades al mes davant el Tribunal, se li prohibix eixir del territori nacional i se li retira el passaport. Els magistrats destaquen la "participació activa en la important defraudació de fons públics objectes de les actuacions, així com la manipulació del procediment de contractació pública", però assenyalen que "no ens consten que d'açò s'haja pogut derivar un enriquiment personal" excepte el rellotge amb el qual va ser obsequiada per la trama Gürtel.

  Respecte a este regal, la Sala considera que "el seu valor resulta totalment desproporcionat amb la suma total del defraudat, que fa pensar en un cert agraïment dels membres de la trama, però no per descomptat, que fóra la fi proposada amb la seua actuació". Açò, segons arreplega l'acte, "fa que no concórreguen les mateixes circumstàncies que amb uns altres dels condemnats, fent que es dissipe el risc de fugida al·legat, com igualment ho fa que no li consten especials mitjans de fortuna ni interessos fóra del territori nacional".

  Pujar