elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Meteorologia Comunitat: el segon juny més humit d'aquest segle

Meteorologia Comunitat: el segon juny més humit d'aquest segle
  • Malgrat les precipitacions, les temperatures pràcticament no han oscil·lat i s'han mantingut

El mes de juny passat no s'ha caracteritzat precisament per ser una dels més calorosos ni amb altes temperatures, sinó tot el contrari. Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha indicat que juny s'ha caracteritzat més per les pluges que pels alts graus convertint-se en el segon juny més humit del segle XXI.

En la Comunitat Valenciana, la província que més precipitacions va acumular va ser Castelló entre el 150 i 175% de pluges respecte a la mitjana analitzada entre el període comprès entre 1981 i 2010. La província de València ha registrat temps més humit a l'interior igual que Alacant sobre uns valors d'entre el 100 i el 125% respecte al període esmentat anteriorment. La costa valenciana i alacantina s'ha vist menys afectada per aquestes precipitacions amb un 65% respecte a la mitjana de 1981 a 2010.

Malgrat les precipitacions, les temperatures s'han mantingut en la mitjana, és a dir, s'han mantingut com s'esperaven malgrat les pluges. Per això, no s'han presentat anomalies tèrmiques ja que la mitjana de juny només varia al mig o un grau a les temperatures esperades per a aquest mes.

A pesar que juny és el mes en què comença l'estiu, no ha començat aquest d'allò més estiuenc i si en forma de precipitacions, fenomen al qual la població valenciana no està molt acostumada i menys en aqueixes dates.

Pujar