elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Merino sobre la corrupció del PP: “És una fugida cap avant que no acaba mai”

Ruth Merino, síndica de Ciudadanos
Ruth Merino, síndica de Ciudadanos
  • La síndica de Ciutadans exigeix al PP que assumisca responsabilitats i done explicacions

La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Ruth Merino, ha assegurat que la corrupció en el PP és una “fugida cap avant que no acaba mai”. Després que la Justícia processe al propi partit i a quasi 50 càrrecs i ex càrrecs de l'etapa de Rita Barberá, Merino ha denunciat que “la corrupció sempre està prop del PP” i ha considerat que aquest cas tan greu “avergonyeix a tots els valencians”.

En aquest sentit, ha exigit al PP que assumisca responsabilitats i que done explicacions, “perquè no és un cas del passat”, ja que alguns dels imputats continuen treballant per al PP. A més, la síndica de Ciutadans ha preguntat “a què es refereixen els líders del PP amb el llegat de Barberá” i ha defensat que “no es pot obviar l'etapa de corrupció”. “Som el partit que més fermament lluitem contra la corrupció. Som els més regeneradors i no admetem cap titubeig amb aquesta mena de casos”, ha assenyalat.

D'altra banda, la líder parlamentària del grup liberal ha subratllat que hui, gràcies a Ciutadans, “tots els que s'omplin la boca parlant de feminisme tenen l'oportunitat de reprovar el comportament com menys negligent de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, pel cas dels abusos sexuals a una menor tutelada”. Segons ha defensat Merino, “davant aquests fets tan greus, Oltra hauria de ser destituïda”.

Preguntada per la carta del president del PPCV, Carlos Mazón, Merino ha subratllat que Cs va ser el primer partit a tendir la mà per a arribar a pactes pels valencians i ha denunciat que el bipartidisme “només es posa d'acord per a repartir-se jutges o televisions”. “Fins al dia de hui, el que han demostrat és que són paraules buides”, ha destacat, i ha afegit que “quan demostren de veritat predisposició a l'acord en les coses veritablement importants”, serà “la primera a ser allí”. “Veiem que és un paperot, una estratègia perquè semble que tendeix la mà, quan sempre l'ha estada negant. Les coses es demostren amb fets, no sols amb paraules i cartes. Quan vegem la predisposició real per a arribar a acords pels valencians serem els primers a estar”, ha conclòs.

Pujar