1 d’octubre de 2020 1/10/20

Merche Ventura: “Comencem el curs amb les promeses incomplides de Marzà i més de 12.000 estudiants en barracons”

Merche Ventura: “Comencem el curs amb les promeses incomplides de Marzà i més de 12.000 estudiants en barracons” - (foto 1)
  • La diputada de Cs denuncia la imposició lingüística i la falta de recursos per a una educació inclusiva i de qualitat

“Comencem el curs escolar amb les promeses incomplides del conseller d'Educació, Vicent Marzà, i més de 12.000 xiquets i xiquetes en barracons”. Així s'ha pronunciat la portaveu d'Educació de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Merche Ventura, qui ha denunciat a més que “la imposició lingüística, els criteris tancats per a l'admissió en els centres i la falta de recursos per a complir amb una educació inclusiva i de qualitat”.

“El curs comença amb més problemes que l'any anterior”, ha assenyalat la síndica adjunta, al mateix temps que ha considerat que “el Consell està més preocupat a saber en quina llengua es comunica l'alumnat que a oferir unes condicions dignes o acabar amb el fracàs escolar”. Sobre aquest tema, Ventura ha explicat que “a més de no complir amb la promesa d'acabar amb els barracons, el Departament d'Educació no ha dotat dels recursos humans suficients a l'educació inclusiva i a la lluita contra l'assetjament escolar”.

Per contra, segons ha subratllat la diputada de la formació taronja, “Marzà sí que augmenta la inversió a imposar una llengua, com demostra que hi haja més de 200 col·legis amb un projecte experimenten en el que no s'estudia en castellà”. Per a Ventura, és “fonamental” aprovar una llei de plurilingüisme real i consensuada entre tots els agents que garantisca l'ensenyament del valencià, el castellà i l'anglés.

 

Pujar